Mardin Derik ilçesinde PKK'lı teröristlerce makam odasına konulan bombanın patlatılması neticesi şehit edilen Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk'ün ölümünün 4. Yılında kabri başında anma programı düzenlendi.


Programa İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Harun Sarıfakıoğlu, İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı Nedim Akmeşe, Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, kaymakamlar, vali yardımcıları ve davetlilerle Safitürk’ün yakınları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program Kur’an-ı Kerim tilaveti, baba Asım Safitürk ve Vali Çetin Oktay Kaldırım’ın konuşmasıyla devam etti. Prgram sırasında şehit Kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk gözyaşlarına hakim olamadı.
Anma programında konuşan baba Asım Safitürk, “Bizim acılarımıza bir nebze de olsa, gül suyu serptiniz. Allah razı olsun. Allah kimsenin başına vermesin, ama vatan uğrunda şehit olan var ise o vatan, vatandır. Allah kimseye böyle acılar yaşatmasın” dedi.

"O’nu ebediyete kadar anacağız"
Şehit kaymakam Safitürk’ün adının, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yaşatıldığını belirten Vali Çetin Oktay Kaldırım, “Biz farklı ve aziz bir milletiz. Yeryüzünde hiçbir millete nasip olmayacak kadar da şerefli bir milletiz. Aynı zamanda yeryüzünün en şerefli bayrağına sahibiz çok şükür. Bu topraklar hep kahramanlar, yiğitler yetiştirdi, asil insanlar yetiştirdi. Bunun en güzel örneği de Muhammet Fatih kardeşimizdir. Sakarya’nın bağrından çıkarak Anadolu’ya, aziz milletimize vefa gösterebilmek için hizmet kervanına katılmış, Türkiye’nin farklı yerlerinde çalışmış ve hizmeti, görevi başında en onurlu, en şerefli şekilde şehadete yürümüş bir kardeşimizdir. Bu milletin şerefi, asaleti ve izzetini onda görmek mümkündür. Allah kendisinden, ailesinden ebediyen razı olsun. Bu milletin gönlünde de zaten taht kurmuştur” dedi.