Sakarya Valisi Çetin Oktay Kaldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Kıymetli Sakaryalılar, değerli hemşehrilerim; büyük bir manevi huzurla mübarek Kurban Bayramına hep birlikte ulaşmanın huzur ve mutluluğu içerisindeyiz. Milletçe bir ve beraber olma iradesini en üst seviyede hissettiren bayramlar; zengin ve köklü geleneklerimizin itinayla yaşatıldığı, yardımlaşma ve dayanışma bağlarının perçinlendiği, dargınlık ve kırgınlıkların yerini barışa, huzura, sevgi ve muhabbete bıraktığı müstesna zaman dilimleridir.

Bilindiği üzere tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de baş gösteren (Covid-19) virüs salgını nedeniyle toplum olarak hassas bir süreçten geçmekteyiz. İçinde bulunduğumuz bu süreci en az sıkıntıyla atlatabilmek ailemiz, yakınlarımız ve tüm halkımızın sağlığı, huzuru ve geleceği açısından büyük önem arz etmektedir. Bu minvalde Devletimizin almış olduğu tedbir ve kararlara hepimizin hassasiyetle riayet etmesi büyük önem arzetmektedir. Bizler, her birimiz önce ailemiz, yakınlarımız sonra da içinde bulunduğumuz toplum ve aziz milletimizin sağlığı açısından üzerimize düşen manevi vecibe ve sorumluluk bilinciyle hareket ederek şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da bu süreci başarıyla yürüteceğimize yürekten inanıyorum.

Bu mübarek günlerin, ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa sağlık huzur ve esenlik getirmesini ve bu vesile ile dünyanın dörtbir yanında yaşanan salgın, afet ve hertürlü sıkıntının sona ermesini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kurban Bayramı'nın, milletimize ve aziz hemşehrilerime sağlık, huzur, mutluluk ve bereket getirmesini diler şehit yakınları ve gazilerimiz başta olmak üzere tüm kamu görevlisi arkadaşlarımın, sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımızın Bayramını en kalbi dileklerimle kutlar sevgi ve selamlarımı sunarım.”