Dehşete düşüren olay, 1 Temmuz’da Sapanca ilçesi Kırkpınar Mahallesi Bağdat Caddesinde meydana gelmişti. Boş bir arazide gezen köpekler kesik bir ayak bulmuş, bölgede polis tarafından yapılan incelemelerde toprağa gömülü şekildeki çöp poşetinin içinde parçalanmış halde iki kişinin cesedi bulunmuştu.

Cesetlerin İran uyruklu 40 yaşındaki A.S. ile 39 yaşındaki M.Z.’ye ait olduğunu ve emlak işiyle uğraştıklarını belirleyen ekipler, A.M isimli yabancı uyruklu bir şahsı da gözaltına almıştı.

İranlı karı- kocanın Türkiye'de iş yeri olmadan zengin yabancılara emlakçılık hizmeti verdiklerinden yola çıkan polis ekipleri, cinayetin emlak komisyonu yüzünden çıkan anlaşmazlık sebebiyle işlendiği ihtimali üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bu doğrultuda ekipler, öldürülen M.Z.'nin üvey kız kardeşi ve üvey kız kardeşinin sevgilisinin cinayette olağan şüpheli olduğuna dair bulgulara ulaştı. Cinayetten kısa bir süre sonra üvey kız kardeş ve sevgilisinin İran’a kaçtığı öğrenilirken, polis ekipleri, şüphelileri sorgulamak için İnterpol aracılığı ile İran’dan iadelerini istedi.