Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Marmara Belediyeler Birliği ve İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle hazırlanan Marmara Bölgesi Mekânsal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi Lansman programına katıldı. 

14 şehri kapsıyor
Sakarya’nın da dahil olduğu ve bölgenin 14 şehri ile 5 kalkınma ajansını kapsayan çalışmanın yanı sıra Marmara Belediyeler Birliği 2021 yılı 2. Meclisi ve Encümen toplantısı da gerçekleştirildi. Başkan Ekrem Yüce, Türkiye’de ilk olacak çalışmanın içerisinde yer almaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, hayırlı olmasını temenni etti.


Dünyayla rekabet eden şehirler
Yüce, programın ardından yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Marmara Belediyeler Birliğimizin 2021 yılı 2. Meclisi ve Encümen toplantısını gerçekleştirdik. Ardından bölge şehirlerimizin merakla beklediği ve İTÜ iş birliğiyle hazırlanan Marmara Bölgesi Mekânsal Gelişme Stratejik Çerçeve Belgesi lansmanına katıldık. İş birliği anlayışımızın en güzel yansıması olacak çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum. Şehirlerimize ortak hareketle değer katan, bölgelerin sosyo-ekonomik değerlerinde oluşan farklılıkları minimuma indiren, dünya ile rekabet eden, çevre hassasiyeti ile iklim ve ekolojik hayatı gözeten şehircilik anlayışı ve mevcut sorunların çözümü için yol haritası olacak çalışmanın ortaya çıkarılmasında emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Eylem odaklı hareketle şehirlerimize fayda sağlayacağına inanıyorum.”