Adapazarı Belediyesi Şubat ayı meclis toplantısı, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, salgın önlemleri eşliğinde, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısına, AK Parti Adapazarı Gençlik Kolları Başkanı Efe Kuşdili, MHP Adapazarı Başkan Yardımcısı Dursun Ali Çinili, CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Nihat Çapoğlu ve Sakarya Muhtarlar Federasyonu Başkanı Erdal Erdem de katıldı.

Başkan Işıksu’dan önemli açıklamalar
Meclis gündemine geçilmeden evvel çalışmalarla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Başkan Mutlu Işıksu, İYİ Partili Meclis Üyesi Ahmet Özbudak’ın yoğun bakım sürecinde olduğu bilgisini paylaştı. Süreci yakından takip ettiklerini belirten Başkan Işıksu, “Ahmet Bey’in tez zamanda şifasını bularak aramıza katılmasını Allah’tan temenni ediyoruz” dedi. 

Kırsal mahalleler
Gündemle ilgili de konuşan Başkan Mutlu Işıksu, “16 Ekim 2020 tarihli Resmi Gazete’de yayımlamış olan kırsal mahalle çalışmalarıyla ilgili Muhtarlar Federasyonu Başkanımız nezdinde tüm muhtarlarımızla, belediyemizin ilgili birimleri ile çalışıyoruz, eminim ki Büyükşehir Belediyemizin ilgili müdürlükleri de çalışma yapıyorlardır. Bu konuda atılacak bir adım varsa şayet, bu adımların milletimizin hayrına olması en büyük temennimizdir. Önümüzdeki süreçte de muhtarlarımızla toplantılarımız olacaktır” dedi. 

Sözleşme görüşmeleri
Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri ile ilgili de konuşan Başkan Işıksu, “Adapazarı Belediyesi Personel A.Ş (ADABEL) bünyesinde çalışan mesai arkadaşlarımızın ücretleri hakkındaki toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, Yerel Yönetimler Kamu İşverenleri Sendikası (YERELSEN) ile Belediye-İş Sendikası arasında sürmektedir. Mesai arkadaşlarımızın haklarının gözetilerek en doğru kararın verilmesi hassasiyeti ile devam eden görüşme süreci inanıyoruz ki en hakkaniyetli şekilde tamamlanacaktır” dedi.

Cemiyet alanları geliyor, ADA Pazar Güneşler’de çalışma başladı
Konuşmasının devamında gelişme yaşanan proje süreçleri ile ilgili bilgiler veren Başkan Mutlu Işıksu, Tarihi İslam Ticaret Bankası Binasının aslına uygun restore edilmesi için 25 Şubat Perşembe günü ihaleye çıkılacağını vurguladı. ADA Pazar Güneşler Yerleşkesinin yer teslimin yapıldığını ve çalışmaların başladığını belirten Başkan Işıksu, “Güneşler ve çevre bölgelere önemli bir kazanım olduğunu düşündüğümüz, pazar yeri, taziye evi, düğün salonu, etkinlik (kına, nişan) salonu ve çocuk oyun alanını içeren çok amaçlı çalışmamızda yer teslimi yapıldı ve çalışma başladı. Ayrıca 4 mahallemize Cemiyet Alanları kazandıracağız” diye konuştu.

Güneş enerji santrali ve mahallemi güzelleştiriyorum
Güneş Enerji Santrali kuracaklarını açıklayan Başkan Mutlu Işıksu, Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesinin, 2020 etabında birçok mahalle ve sokakta önemli çalışmalar yaptıklarını, 2021 etaplarının da planlandığını söyledi. Altyapı kurumlarının çalışmalarının tamamlanmasının ardından Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesinin yeni etaplarına start vereceklerini ve 2020 yılının 3 katı oranında çalışma yapacaklarını vurgulayan Işıksu, “Asfalt çalışmalarımız, mahallelerimize çocuk oyun alanları ve spor sahaları çalışmalarımız da hız kesmeden sürecek. Adapazarı’mızın değerlerine saygıyla projelerimizi bir bir hayata geçirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.