Eylem ve protestolara sahne olan Kırkpınar'daki teleferik projesi ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan firma yetkilileri, kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla yanlış bilinenleri ve doğruları anlattı. 
Yetkililer, belli bir kesimin bilinçli olarak vatandaşın kafasını karıştırmaya çalıştığını ve bu doğrultuda asılsız bir takım iddiaların gündeme getirildiğini kaydettiler.
Yapılan bilgilendirmede ise yanlış bilinenler ile gerçekler şu şekilde sıralandı; 
Teleferik inşaat alanından yer altı suyu geçtiği iddiaları gerçeği yansıtmıyor. Yapılan sondaj ve analizler sonucu böyle bir bulguya rastlanmadı.
300 adet ağaç kesileceği ve doğanın katledildiği iddialarıyla ilgili olarak, projenin tümünde orman müdürlüğünün kotrolünde 90 ağaç kesildiği, kesilecek olan ağaçların yerine ise milli ile ağaç dikileceği kaydedildi.
Çevre genelinde araç park sıkıntısı yaşanacağı ve otopark bulunmadığı iddialarına karşı ise zeminde enaz iki katlı, tek katı 3 bin metrekare olmak üzere 6 bin metrekare otopark yapılacağı belirtildi.
Acil toplanma alanının kaldırılacağı iddialarının gerçeği yansıtmadığı, imar mevzuatlarına, şehircilik esaslarına, planlama ilke ve tekniklerine uygun olarak afet sonrası toplanma yeri olarak kullanılmasında engel bulunmladığı ifade edildi.
Teleferik hattının mekansal strateji planlarına uymadığı iddialarına ilişkin olarak ise teleferik ulaşım terminal alanın nazım imar planı değişiklikleri ile uyuşmazlık konusu alanda yeşil alan kullanımının azaltılmasının söz konusu olmadığı belirtildi.
Yapılacak yerin ilçedekiler ve gelenler için yanlış noktada olduğu iddialarına karşı ise söz konusu noktanın TEM otoyolu ve demiryolu üzerinden geçmemesi, otoban gişesine yakın olması, sit alanları dışında kalması, hat uzunluğunun daha kısa olmasına bağlı olarak, maliyetlerin düşük olması ulaşım ağının ortasında olması gibi avantajlara sahip olduğu ifade edildi.
Heyelan riski bulunduğu iddialarına karşın ise, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının heyelan bölgesi olarak belirlediği liste içinde bulunmadığı kaydedildi.
Uygunsuz imara açıldığı iddilarıyla ilgili olarak, Orman Bakanlığının belirlediği A tipi mesire alanına uygun olmayan hiçbir uygulama yapılmadığı belirtildi.
ÇED raporunun uygunsuz olduğu iddialarının da gerçeği yansıtmadığı belirtilirken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün 12.08.2018 tarihli E947 sayılı yazısı doğrultusunda 25.112014 ve 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği listesinde yer almadığından kapsam dışı olduğu ifade edildi.
Mera alanı olduğu iddialarına karşı ise, 12.05.2014 tarih ve 6/115 sayılı Sakarya Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile imar planında katlı pazar yeri olarak belirlenmiş. 11.06.2018 tarih ve 6/431 sayılı meclis kararı ile teleferik alt istasyon inşaat alanı olarak belirlendiği kaydedildi.
Açıklamada ayrıca, iddia edildiği gibi mahkemelerin devam etmediği, aksi halde inşaata devam edilemeyeceği belirtilerek, "Tüm mahkemeler belediyenin lehine sonuçlanmış durumda. Halihazırda devam eden mahkeme bulunmamaktadır. İnşaatın durdurulması için herhangi bir engel yok" denildi.
Yapılacak teleferiğin belediyeye herhangi bir katkısının bulunmadığı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise firma yetkilileri, "Belediyenin katkısı yok, firmanın kazanımı var deniyor. 25 yıl sonra kiralanan taşınmazlar belediyeye devredilecektir. Bu süreçte her yıl belirli bir bedel ödenecek. Bu bedel ticari kapasitesine ve ÜFE'ye göre artacak. Firmanın yıllık kar bedeli sabih bedeli geçtiğinde firma farkı ödeyecek" şeklinde yanıt verdi.
Projenin uygulanmasında eksik izinler bulunduğunun da gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, tüm kamu kurumlarından izin alındığı ve herhangi bir engel bulunmadığı belirtildi.
Yine iddialar arasında yer alan, alanın tamamının ahsis edildiği konusuyla ilgili olarak, "9 bin 610 metrekarelik alanın sadece bin 500 metrekaresi tahsis edilerek, 700 metrekaresinde istasyon inşaat alanı olarak kullanılacaktır" denildi.
Yeşil alan kalmayacak iddialarına da yanıt veren yetkililer, 9 bin 610 metrekarelik alanın 8 bin 110 metrekaresinin yeşil alan olarak kalacağını söylediler.