Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisi Bölüm Başkanı ve Birlik Vakfı Sakarya Şubesi Başkanı Prof.Dr. Cemalettin Kubat, Birlik Vakfı Sakarya Şubesi Genel Sekreteri Halil İbrahim Başar, Birlik Vakfı İdari ve Mali İşler Müdürü Ubeyde Başar ile Birlik Araştırma ve Geliştirme Teknoloji Takımı (BİRARK) öğrencileri Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’yi ziyaret ederek kendilerine verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Yerli ve milli

Türkiye’de ilk kez düzenlenen Teknoloji, Uzay ve Havacılık Festivali TEKNOFEST’te adını finale yazdıran Birlik Vakfı Sakarya Şubesi TEKNOYURT Yükseköğretim Erkek Öğrenci Yurdu BİRARK öğrencileri ve öğretim üyeleri yaptıkları ziyarette, Başkan Dişli’ye geliştirdikleri insansız kara aracı hakkında bilgi verdi.  Birlik Vakfı Sakarya Şubesi Genel Sekreteri Halil İbrahim Başar, yüzlerce başvuru arasından güçlü rakiplerine rağmen 3 aylık bir süre içerisinde eleme kriterlerini geçerek, adlarını finale yazdıran 33 finalistten biri olmayı başardıklarını, özgün yerli ve milli tasarımları ile kategorilerinde ikinci olduklarını söyledi. Başar, GPS ve kumanda olmaksızın özgün geliştirilen yazılım ile kalkış yapan İHA’nın, sorti gerçekleştirerek alan taraması yapan araca yol ve hareket planını gönderdiğini, paletli tank prototipi olarak tasarlanan İKA’nın da otonom olarak hedefe ulaştığını ifade etti.

“Gelecek açısından önemli”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Dişli, cihazı inceleyerek, “Gençlerimizin öğretim üyeleri tarafından doğru yönlendirilerek teknoloji alanında başarılara imza atması bize büyük gurur veriyor. Tamamen kendi yazılım ve tasarımlarıyla ürettikleri, uzaydan görünmeyen hiç kimseyle irtibatı olmayan ve kontrolü sadece kendi ellerinde olan yerli İnsansız Kara Aracı için hepsini kutluyorum. Türkiye’nin geleceği açısından son derece önemli bir başarıya imza attıkları için ekipte yer alan gençlerimizin, her alanda başarıya ulaşacağına inanıyor ve başarılarının devamını diliyorum” dedi.

BİRARK takımı

Sakarya Üniversitesi 1. ve 2. sınıf öğrencilerden oluşan BİRARK takimi Ahmet Kesab, Seyyit Atim, Abdullah Beker, Alperen Erdoğan, Mustafa Oğuzhan Çelik, Ömer Kalem, Murat Ersel Duymuş, Oğuz Yasin Tiryaki isimli gençlerden oluşuyor.