Olay, dün akşam saatlerinde Serdivan ilçesi Asağıdereköy mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre Cihan Genç, Vural T., Hümeyra G.Y. ile Sümeyye H.G. eğlenmek için küçük bir tekne ile Sapanca Gölüne açıldı. Bir süre sonra Cihan Genç suya atlayarak yüzmek istedi. Suda kaybolan Cihan Genç’i kurtarmak isteyen Vural T. göle atlayarak gence yardım etmeye çalıştı. İhbar üzerine olay yerine AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Teknede bulunan Hümeyra G.Y. ile Sümeyye H.G., AFAD ekipleri tarafından kıyıya alınırken, Vural T. ise ekiplerce sudan çıkartıldı. Üç arkadaş ambulans ile hastaneye kaldırılırken, kayıp olan Cihan Genç’i arama çalışmaları sürüyor.

Bölgeye Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma Timleri, Sualtı Arama Kurtarma Polisleri sevk edildi. Olayın ikinci gününde suda kaybolan Cihan Genç'i bulmak için adeta seferber olan ekipler, çalışmalara sabahın erken saatlerinde başladı. Henüz bir bulguya rastlanılmadığı öğrenilen olayda çalışmalar havadan da görüntülendi. Bölgedeki çalışmalara elinden geldiği kadar destek verdiğini belirten Aşağıdereköy Mahalle Muhtarı Nevzat Ayvaz, kaybolan gencin bir an önce bulunabilmesi için çalışmaların sürdüğünü aktardı.


"Bir an önce bulunmasını bekliyoruz"
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Muhtar Ayvaz,
“Dün akşam 7-8 civarında 2 bayan 2 erkek toplam 4  kişi göle açılmışlar. Köyümüzden olan Cihan Genç, kayıktan atlamış ve bir daha geriye çıkamamış. Bunun akabinde diğer arkadaşları durumu yetkililere bildirmiş. Akşamdan beri arama çalışmaları sürüyor. Jandarma Su Altı Timleri ve Polis Su Altı Timleri burada. Şuana kadar bir haber yok, bir an önce bulunmasını bekliyoruz. Sapanca Gölü zor bir yer. Altında görüntü yok, bunu dalgıçlarda söylüyor. İnşallah bir an önce bulunur” dedi.