Taraklı Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında bir süredir devam eden müzakereler anlaşmayla sonuçlandı. Belediye işçilerinin 24 ay süreyle geçerli olacak sosyal ödemeleri ile çalışma koşullarını belirleyen toplu iş sözleşmesi (TİS), Taraklı Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Mehmet  Mesut Gökdemir tarafından imza altına alındı.

“İmkanlarımızı kullandık”
Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı yaptığı açıklamada, sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulundu. Güzel bir sözleşme yapıldığını vurgulayan Pilavcı emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Belediyemizin tüm imkânlarını kullanarak yaptığımız bu sözleşme ile iş arkadaşlarımıza emeklerinin karşılığı verilmiş oldu” dedi.

“İmzamız işçinin kararıdır”
Sendika Başkanı Mehmet Mesut Gökdemir ise, Taraklı Belediye Başkanı İbrahim Pilavcı’ya belediye imkânları dâhilinde çalışanlarına güzel bir sözleşmeye olanak sunduğu için teşekkür etti. Gökdemir, “İmzalanan toplu iş sözleşmesi ilkemiz doğrultusunda yani ‘imzamız işçinin kararıdır’ prensibi ile sonuçlandı. İnsanların emeğinin karşılığını alması için elimizden gelen tüm gayreti gösteriyoruz. İmzaladığımız her toplu iş sözleşmesinde vicdani olarak rahat olmalıyız ve üyelerimize bunu izah etmek durumundayız. Bu nedenle bir toplu iş sözleşmesi imzalanmadan önce, adına imza attığımız baştemsilci, temsilci ve üyelerimizle irtibat halinde kalarak istişare ve onların taleplerini dile getirme yoluyla toplu iş sözleşmelerimizi sonuçlandırmaktayız” diye konuştu.

“Emek en yüce değerdir”
Gökdemir, “Taraklı Belediyesi çalışanı üyelerimiz emek ve alın terini Taraklı halkı için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak özverili bir şekilde dökmektedir. İşte bu emek en kutsal değerlerden biridir. İşi veren işin hakkını, emek veren emeğinin karşılığını almak ister. Bu tamamen her iki tarafın da gözetmesi gereken bir olgudur. Biz ise sendika olarak işveren ve üyelerimiz arasında adeta bir köprü vazifesi görerek hakkaniyet çerçevesinde her iki tarafın da zarar görmeden, müzakere kültürü ile tarafın hakkını vererek sonuçlandırmaya gayret gösteriyor ve bu düsturla çalışıyoruz. Emeğin ve emekçinin her zaman yanında olduk ve olacağız. Toplu iş sözleşmesi görüşmelerimizde ve sonuçlandırmamızda emeğin bize emanet olduğunun ve manevi olarak bu sorumluluğun yükünü taşıdığımızın farkındayız” dedi.