Olay, Taraklı ilçesinde bulunan bir termal tesiste meydana gelmişti. Edinilen bilgiye göre, temizlik için odaya giden görevliler, anne Melahat Önlütürk ile kızı Gülsüm Zeynep Önlütürk K.’yi kanlar içerisinde buldu. Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye gelen ekipler, anne ve kızının silahla vurularak hayatını kaybettiğini belirledi. Savcı incelemesinin ardından kadın ve annesinin cenazeleri Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Korucuk Kampüsünde bulunan Adli Tıp Merkezine kaldırıldı. Otopsi işlemleri sonrasında anne ve kızı, Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde kılınan cenaze namazı sonrasında son yolculuğuna uğurlandı.


Eşi ve kayınvalidesini öldürerek kayıplara karışan İ.K.'yı yakalamak için çalışmalar devam ederken, cinayetle ilgili de yeni detaylar ortaya çıkmaya başladı. 
20’ye yakın suç kaydığı olduğu öğrenilen İ.K.’nın bir süre önce cezaevinden çıktığı ve Gülsüm Zeynep Önlütürk K. ile yaklaşık 5 ay önce evlendiği öğrenildi.


Taraklı-Adapazarı ilçeleri arasında yolcu otobüsü bulunan şüphelinin, Gülsüm Zeynep Önlütürk K. ile aralarında sık sık tartışma yaşandığı ortaya çıktı. İddialara göre Zeynep Önlütürk’ün cezaevinde bulunan eşinin işlerine yardımcı olabilmek amacıyla vekaletname çıkarttırdığı ve daha sonra eşi İ.K.’nin bütün mal varlığını üzerine aldığı öne sürüldü.
İ.K. ve eşi arasında yaşanan tartışmanın ve cinayetin işlenme sebebinin ise mal varlığı konusu olabileceği öğrenildi.