Sokak hayvanlarına yönelik toplumsal duyarlılığı arttırmak amacıyla AK Parti Genel Merkez Sosyal Politikalar Birim Başkanlığınca 81 ilde eş zamanlı olarak düzenlen ve Sakarya’da da Millet Bahçesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, itfaiye ekiplerinin barınaktan sahiplenerek eğittiği arama kurtarma köpekleri büyük ilgi çekti.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesindeki arama kurtarma köpekleri, deprem, heyelan ve sel gibi olası afet durumlarında görev yapmak üzere eğitiliyor. Ekiplerin olası afetlerde adeta gözü kulağı olan K9’lar, hayvan barınağından sahiplenilerek titiz ve zorlu eğitimlerle yetiştirilerek afetlere hazır hale getirildi.

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Zehra Hatipoğlu, amaçlarının kendilerinin olduğu kadar diğer canlıların hayatlarını gözeterek yaşamak ve dünyayı güzelleştirmek olduğunu belirtti. “Sahipsiz, sessiz can dostlarımız, sokak hayvanlarının yanındayız” diyerek konuşmasına başlayan Hatipoğlu, “Bizlerin görevi; Allah’ın rızasını gözetmek, kendimizin olduğu kadar diğer canlıların hayatlarını da gözeterek ‘Yaratılanı severim yaratandan ötürü!’ düsturunca yaşamak ve dünyayı güzelleştirmektir. Dünyanın sahibi insanoğlu değildir. Bu mavi gezegende bizim kadar yüce yaratıcının yaratmış olduğu diğer canlıların ve gelecek nesillerin de yaşama hakkı vardır. Bu hakka saygı göstermeli, emaneti yarınlara güzel bir şekilde taşımalıyız. Dünyayı bizimle paylaşan can dostlarımıza değer vermeli, onları korumalı ve hayatı onlarla paylaşmalıyız” dedi.

Sahipsiz hayvanların, yaz mevsimiyle beraber sıcak havanın getirmiş olduğu yemek, barınak ve su bulma gibi zorluklarla mücadele ettiğine dikkat çeken Hatipoğlu, “Sahibi Allah olan sokak hayvanları için belirli günlerde ‘Bir Kap Su, Bir Kap Mama’ kampanyasına biz de AK Kadınlar olarak destek oluyoruz. Buradan Sakarya’daki gani gönüllü vatandaşlarımıza sesleniyoruz. Haydi sen de sokaktaki dostlarımız için kapının önüne bir kap su, bir kap mama bırak” diye konuştu.