Tüketici haklarını korumak ve kollamak amacıyla Serdivan’da vatandaşlara satış yapılan noktaları denetleyen ekipler; reyonlarda yer alan ürünlerin etiket ve tarife listelerinin bulunup/bulunmadığı, etiket ve tarifedeki fiyatlara uyulup/uyulmadığı, gramajla satılan ambalajlı ürünlerin birim fiyatlarının yazılıp yazılmadığı gibi hususlarda kontrol yaparken, açıkta satılan ve çabuk bozulabilen gıda ürünlerini de denetledi. Resmi Gazete’de yayımlanan yeni yönetmelik hakkında işletme sahipleri ve çalışanlar bilgilendirilirken, tespit edilen eksiklikler ise tutanakla kayıt altına alındı.

Reyon ve kasa fiyatı karşılaştırıldı

Vatandaşların yanı sıra bölge esnafının da herhangi bir mağduriyet yaşamaması için denetimlere devam edeceklerini belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar; “İlçemiz genelinde vatandaşlarımıza satış yapılan tüm noktalarda zabıta ekiplerimiz tarafından ürünler ve fiyat etiketleri tek tek denetleniyor. Reyondaki ürünlerin fiyatları kasada da kontrol ediliyor. Vatandaşlarımızın hem ekonomik hem de sağlık noktasında herhangi bir mağduriyet yaşamaması için bu denetimleri sürdüreceğiz” dedi.

Satıcı ve tüketici arasındaki dengeyi korumak

Yapılan kontrollerde bölge esnafının da bilgilendirildiğini belirten Alemdar, tüm vatandaşlardan da aynı hassasiyeti beklediklerini dile getirerek; “Belediye olarak denetimlerimizi arttırarak devam ettireceğiz. Bu noktada aynı hassasiyeti vatandaşlarımızdan da bekliyoruz. Alışveriş esnasında reyondaki ürünlerin fiyatını kasada da kontrol ederek satın almalarını istiyoruz. Vatandaşlarımız bu konuda tüm talep ve şikâyetlerini Belediyemizin 444 54 50 numaralı çağrı merkezine 7/24 iletebilir. Gayemiz hem esnafımızın, hem de vatandaşlarımızın haklarını gözeterek satıcı ve tüketici arasındaki dengeyi korumak” ifadelerini kullandı.