Sosyal mesafe kuralları çerçevesinde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında tüm meclis üyelerinin yeni yasama dönemini tebrik eden Başkan Yusuf Alemdar, “Tüm meclis üyelerimizle tekrar bir aradayız. Yeni yasama döneminde de meclisimizin ilçemiz ve şehrimiz adına hayırlara vesile olacak kararlar alacağına inanıyorum” dedi.

“Devletimiz vatandaşlarımızın yanında”
Temmuz ve Ağustos aylarında yaşanan yangın ve sel felaketleri hakkında konuşan Alemdar,
“Maalesef bir süredir maruz kaldığımız kuraklık, yangın ve sel felaketleri sebebiyle üzüntülü günler geçirdik. Devletimizin yoğun gayretiyle afetlerden zarar gören vatandaşlarımızın yaralarını sarıyor. Biz de afet bölgelerinde ekiplerimizle çalışmalara destek oluyoruz. Yaşanan felaketlerde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz” diye konuştu.

“Karar merci meclisimizdir”
Gündem dışı söz alan gurup sözcüleri ve meclis üyelerinin Kırantepe ve Şelalepark’la ilgili yönelttikleri sorulara da cevap veren Yusuf Alemdar; Serdivan’da önceliklerinin her zaman planlama olduğunu ifade ederek, mera vasfından çıkarılan Kırantepe’de hali hazırda planlama yapmadıklarını, dolayısıyla planlamanın olmadığı yerde de herhangi bir projenin düşünülemeyeceğini ifade etti. Alemdar yapılacak bir proje olursa bunun karar merciinin de meclis ve meclis üyeleri olduğunu dile getirerek resmî açıklama veya paylaşımın haricinde yapılan haberlere itibar etmenin doğru olmadığını belirtti.

“Biz hizmet üretmeye devam edeceğiz”
Şelale Park hakkında gelen sorular da cevap veren Alemdar; projenin belediye tarafından teslim alındığını ve 2 Eylül Perşembe Günü sosyal tesisin işletilmesi ilgili ihaleye çıkılacağını dile getirdi. Alemdar;
”İhale herkese açık. İhale şartlarını kim yerine getirirse o şirket tarafından sosyal tesis işletilecek. Eğer katılım olmazsa da biz Belediye olarak kendimiz işletip vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Biz tüm algı oyunlarına rağmen hizmet üretmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

“2021-2022 asfalt yılı olacak”
Asfalt çalışmaları hakkında da meclis üyelerini bilgilendiren Alemdar, Yazlık bölgesi ve Otuzikievler Mahallesi’nde yoğun bir çalışma yapıldığını ve Serdivan genelinde 2021-2022 yılının daha önce de ifade ettikleri gibi asfalt yılı olacağını belirterek program kapsamında Otuzikievler’in ardından sırasıyla SEDAŞ’ın enerji nakil hatları ile ilgili çalışmalarının ardından İstiklal, Bahçelievler, Kemalpaşa ve Arabacıalanı Mahallelerinde de en kısa sürede asfaltlama çakışmalarına başlanacağını ifade etti.