Serdivan Ajans yeni sayısında, Mimar Sinan Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Handan İnci ile edebiyat, roman ve İstanbul üzerine gerçekleştirdiği röportajla takipçilerinin karşısına çıkıyor. Röportajda romanların, batı düşüncesinin ürünü olduğunu belirten Prof. Dr. Handan İnci, romanın edebiyatımızdaki karşılığını ise Namık Kemal’in İntibah eserindeki ifadesiyle tanımlayarak; “Roman, insan kalbinin sırlarına ulaşmaktır ve onu anlatmaktır” ifadelerini kullandı. İstanbul’la roman arasındaki betimleyici ilişkiye de değinen Prof. İnci; “Bizi İstanbullu yapan edebiyattır. Bakın İstanbul’da doğup büyüyen fakat kuşaklarca bu şehre hiç böyle bakmayan çok fazla insan var. Bizler niye böyle tutkuyla bakıyoruz? Çünkü bizi dönüştüren bir metin var. Biz metinle şehre bağlanıyoruz” diye belirtti.

Serdivan Ajans’a özel olarak düşüncelerini kaleme alan gazeteci ve fikir adamı Yusuf Kaplan ise 'Yorum' köşesinden okuyucularına sesleniyor. İlmin çok boyutlu bir fetih olduğunu ifade eden Kaplan, “İlim var edicidir; insana, varlığa ve her şeye hayat bahşedici, ruh üfleyici, diriltici çok katmanlı bir 'varoluş/hatırlayış' yolculuğudur” dedi.

Turizm kenti Antalya

Her sayıda farklı bir şehrin tanıtıldığı Serdivan Ajans’ın bu sayısında, ilk çağlardan bu yana değerini kaybetmeyen liman ve turizm kenti Antalya, “Gezen Adam Osman Ateş”in izlenimleriyle seyahat köşesinde okurlarıyla buluşuyor.

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; müzik, sanat, biyografi, yorum, söyleşi ve koleksiyon köşelerinin yanı sıra twitter ile kitap ve film bölümünde yer alan farklı konularla Serdivan Ajans’ın bu sayısının da yine dopdolu olduğu belirtilirken, isteyen herkesin aylık şehir kültürü gazetesini Serdivan Belediyesi’nden veya Serdivan Fikir-Sanat Akademisi’nden ücretsiz olarak temin edebileceği ifade edildi.