Kaynarca'da dün öğlen saatlerinde başlayan ve 1 saatlik yağış sonrasında Seyran Deresinin taşması sonrasında ilçe merkezinde bulunan ev, iş yeri, çiftlikler ve tarım alanları büyük hasar görmüştü. Şiddetli yağış sonrası selin meydana geldiği Kaynarca'da 10.00-12.00 saatleri arasında metrekareye 115 kilogram yağışın düştüğü belirlendi. Sel sularının önünde sürüklenen park halindeki araçlar, binlerce dönümlük tarım malzemeleri ve ekili alanlar ise kullanılamaz hale geldi. Sel felaketi sonrasında zararın boyutu bugün ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce bölgede hasar tespiti için görevlendirilen personelce; 104 işyeri, 38 konut, 5 kamu binası ve 56 aracın selden hasar gördüğü tespit edildi. Yaşanan sel felaketi sonrasında Kaynarcalı vatandaşlar, oluşan selin hasarını silmek için ilçe genelinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

“10 dakikada her şeyi aldı götürdü” 
Gelen sel sularının 1.5 metre yükselerek un ve yem dolu dükkanını bastığını anlatan Vedat Birsen; “Yukardan aşağıya doğru 10 dakikada aldı gitti her şeyi. Arabayı olduğu yerden kurtaramadık. Su göbeğe kadar ulaştı anında. Dün su dükkanı bastı komple. Buğdaylar, yemler, unlar, arabalar var yani 40-50 milyar hasarımız var. 2 koyunum, 15 tavuğum gitti” dedi.

“Bütün seram, tavuklarım gitti” 
Sel sularının süs bitkileri yetiştirdiği serayı yerle bir ettiğini belirten Muhammet Mutlu Orak ise; “Sel aniden geldi, her şeyi aldı götürdü. Yaklaşık 5-6 bin TL hasarım var. Bütün sera, tavuklarım ve beslediğim güvercinlerim gitti. Kurtarmaya çalışıyoruz kalanları ama ne kadarını kurtarabiliriz bilmiyorum” diye konuştu.

“20 yıllık esnafım böyle bir şey yaşamadım” 
20 yıllık esnaflığı süresince böyle bir felaket görmediğini anlatan Nizamettin Bir, “Yaşanan felaket çok kötü bir şey. Böyle bir şey yaşanmadı daha önce buralarda. Her şey gitti. 20 bin TL’nin üzerinde zararım var. AFAD ekipleri hasar tespitini tuttu" ifadelerini kullandı.