Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin dört bir yanında sürdürülen asfalt yenileme çalışmaları şehrin kuzeyinde de hız kesmeden devam ediyor. Karasu ilçesinin Kurudere ve Yenidoğan Mahallesinde bulunan 12 bin 500 metrelik güzergâhta tamamlanan yenileme çalışmaları ile ulaşımlar daha güvenli hale getirilirken, bölgede 14 bin 500 ton asfalt serimi yapıldı. Tamamlanan çalışmaların ardından ekipler bin 500 metrelik Kurumeşe Mahallesi grup yolunda çalışmalara başladı.

Uzun zaman önce işlevini yitirmişti
Yenidoğan Mahalle Muhtarı Osman Şahin, “Yıllardır hasretle beklediğimiz asfalta nihayet kavuştuk. Birçok mahalleyi birbirine bağlayan grup yolumuz uzun zaman önce işlevini yitirmişti. Tek aracın dahi zorlukla ilerlediği güzergâhta gerçekleştirilen asfalt çalışmalarının ardından iki araç yan yana rahatça geçebiliyor. Mahallede binek otomobil ile ilerlemek mümkün değildi, çok şükür yenilenen asfaltın ardından traktörlerimizi bir kenara bırakıp otomobillerimize gönül rahatlığı ile binebiliyoruz. Bize bu medeniyeti ve konforu yaşattığı için Başkan Ekrem Yüce’ye teşekkür ederim” dedi.

Ticari faaliyetlerimiz tekrar canlandı
20 yıldır Kurudere Mahallesi’nde fındık tüccarlığı yapan Şenol Bergin, “Yıllardır bu mahallede tüccarlık yapıyorum. Dolayısı ile civar mahalleler ile hem ticari hem de akrabalık ilişkilerimiz mevcut fakat yolun yetersizliğinden dolayı bu ilişkileri yürütemiyorduk. Civar köylere fındık alımına gidemiyorduk ve bu durum bizleri ticari açıdan zorluyordu. Güzergâhın genişlemesi ve yenilenmesi ile birlikte kamyonlarla dahi rahatça ulaşabildiğimiz civar mahalleler ile ticari faaliyetlerimiz tekrar canlandı. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem Yüce’ye bizleri ihmal etmediği ve mahallemize hak ettiği değeri gösterdiği için teşekkürü bir borç biliriz” dedi.