Adapazarı Belediyesi Eylül ayı meclis toplantısı, Belediye Başkanı Mutlu Işıksu başkanlığında, Adapazarı Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda meclis üyelerinin katılımı ile salgın önlemleri eşliğinde gerçekleştirildi. 

Sokak sokak kapsamlı çalışma
Gündem dışı konuşmalar öncesi Adapazarı Belediyesi’nin yürüttüğü proje ve çalışmalarda gelinen mesafeyi özetleyen Başkan Mutlu Işıksu,
“Şeffaf bir şekilde çalışmalarımızın tüm aşamalarını paylaşmaya gayret ediyoruz. 111 sokakta asfalt ve kaldırım, 113 sokakta 'Mahallemi Güzelleştiriyorum Projesi' olmak üzere toplam 224 sokakta kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. 10 mahallede V kanal, 9 mahallede muhtarlık binası, 4 mahallede cemiyet alanı, 3 mahallede Pazar yeri çalışmalarımızla birlikte, 26 mahalleye 34 çocuk parkı, 24 mahalleye 26 spor parkı ve 14 mahalleye spor sahası kazandırıyoruz” diye konuştu.

Kreş ve gündüz bakımevi çok yakında açılıyor
Kreş ve gündüz bakımevi için ihale aşamasında olduklarını aktaran Başkan Işıksu,
“Hayırsever destekleriyle 15 Temmuz Camili Mahallemizde hayata geçirdiğimiz 134 öğrenci kapasiteli projemizde ihaleye çıkıyoruz. Özel kreşlerin ücret ortalamasının yüzde 20 indirimli olmasını istiyoruz, ihale şartnamemizde de bunu belirttik. Yenikent Bölgemizin ihtiyacı olan projemizin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Çocuk Dostu Adapazarı için çalışmaya devam

“15 Temmuz Camili Mahallemize Çocuk Hakları Adası ve Hızırtepe Mahallemize Çocuk Hakları Bahçesi, Şeker Mahallemize de Çocuk Kütüphanesi kazandırıyoruz” diyen Başkan Mutlu Işıksu, “Çocuk Hakları Adası çalışmamız başladı. Diğerleri ihale aşamasında. Çocuk dostu şehir Adapazarı için gayretimiz artarak devam edecek” ifadelerini kullandı.

Millet Evleri’nde sosyal hayata dair her şey
Taşkısığı Millet Evi’nin hayırsever destekleriyle tamamlandığını, Dernekkırı Millet Evi’nin çalışmalarının hızla devam ettiğini aktaran Başkan Işıksu,
“Taşkısığı Millet Evi çok yakında faaliyete geçiyor. Dernekkırı Millet Evi’mizi de yılsonuna kadar açmış olacağız inşaallah. Sosyal hayata dair her şey bu evlerimizde olacak. Bölgelerimizin değerine değer katacak. Millet Evleri projelerimizi de taahhüt ettiğimiz gibi hayata geçirmiş oluyoruz” dedi.

Eğlence merkezi, spor ve sosyal tesisler, mesire alanı

Ozanlar’da Eğlence Merkezi, Tepekum’da Spor Tesisleri, İlyaslar’da Mesire Alanı, Mithatpaşa-Şirinevler’de Meserret Bahçe Sosyal Tesisleri ve ayrıca hayırsever desteğiyle Kadın Konukevi proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Başkan Işıksu,
“Projelerimiz de hızla ilerliyoruz. İhale aşamalarına geliyoruz. Birer birer inşaallah hep birlikte açılışını gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Tarihi yapılarda restorasyon
Tarihi yapılarla ilgili çalışmaları da aksatmadan sürdürdüklerini vurgulayan Başkan Mutlu Işıksu,
“Restorasyon, çok hassas ve önemli bir çalışma sürecini de beraberinde getiriyor. Adapazarı İslam Ticaret Bankası'nın tarihi binasında müze restorasyonumuz planladığımız gibi devam ediyor. Başlar Sokak’ta tarihi çeşme restorasyonumuz ve Sakarya Mahallesi’nde Tarihi Millet Hamamı çalışmalarımızı da aksatmadan plan dâhilinde devam ettiriyoruz. Adapazarı’mızın tarihi ve kültürel değerlerine sahip çıkmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Gençler çok mutlu olacak
Gençlerin heyecanla beklediği ADA Sahaf Fikir Sanat Merkezi projesini yılsonuna kadar paylaşacaklarını belirten Başkan Işıksu,
“ADA Sahafı açıkçası ben de heyecanla bekliyorum. Yaklaşık 5 dönümlük alanda güzel bir proje ile gençlerimize verdiğimiz önemi göstereceğimize inanıyorum” dedi.

Meydandaki proje ile ilgili önemli açıklama

Adapazarı Belediyesi’nin de bulunduğu meydanda hayata geçirilecek proje ile ilgili konuşan Başkan Mutlu Işıksu,
“Projemizden kısaca bahsettiğimiz tüm hemşehrilerimiz açıkçası merakla bekliyorlar. İnanın çok sıkı, gece gündüz çalışıyoruz. Kıymetli hemşehrilerimize layık bir proje olması için çok hassas, dikkatli ve sağlam bir çalışma yürütüyoruz. Şehrin kalbi Adapazarı’mızda Belediyemizin bulunduğu meydandaki projemizin ayrıntılarını açıklamamıza çok az kaldı. Her türlü ayrıntıyı dikkate aldığımız için de daha evvel ilk aşamasını gerçekleştirdiğimiz zemin etüdü çalışmalarımızın ikinci aşamasını başlatacağız. Öncelikle hak sahiplerimizle ve sonra da kamuoyu ile projemizi paylaşacağız inşaallah” ifadelerini kullandı.

Gündem dışı konuşmalar
Başkan Işıksu’nun konuşmasının ardından, gündem dışı konuşmalara geçildi. Siyasi partilerin grup temsilcileri, AK Parti’li Meclis Üyesi Necdet Tömekçe, MHP’li Meclis Üyesi Erbay Kayatürk, İYİ Parti’li Meclis Üyesi Türker Ergül ve CHP’li Meclis Üyesi Haluk Akbay söz alarak ülkemizde meydana gelen sel ve yangın afetlerinde hayatını kaybedenlere yönelik taziye dileklerini paylaştı.

Akbay: “Şehrin kalbi Adapazarı’nı çok seviyoruz”
CHP’li meclis üyesi Haluk Akbay, yapmış olduğu gündem dışı konuşmada, Başkan Işıksu’nun gayretlerini önemsediğini vurgulayarak,
“Adapazarı Belediye Başkanımızın ortaya koyduğu 32 projenin gerçekleşmesi için gayretle çalıştığını görüyoruz. Bu bizi mutlu ediyor. ‘Adapazarı’nı Çok Seviyoruz ve Şehrin Kalbi Adapazarı’ sloganlarının derin bir mana ifade ettiğini söyleyebilirim. Çünkü Adapazarı tarihten günümüze daima şehrin kalbi olmuştur. Başkanımızın, aynı şekilde Adapazarı’nın kalbi olan noktalara yönelik de Adapazarı Belediyesi’nin uhdesinde çalışmalar yürütmesini destekliyoruz” şeklinde konuştu.

Meclis gündemi
Konuşmaların ardından 15 maddelik meclis gündemine geçildi. 5 madde imar komisyonuna oy birliğiyle, 2 madde plan bütçe komisyonuna oy birliğiyle havale edilirken; 5 madde oy birliği ile 2 madde oy çokluğu ile kabul edildi. Gündemin 12. maddesi için iki ayrı oylama yapılırken, biri oybirliği ile kabul, diğeri oy çokluğu ile kabul edildi.

Bir sonraki meclis toplantısı ise 4 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilecek.