Sakarya Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde sürdürdüğü alt ve üstyapı yenileme çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda Pamukova ilçesinde bulunan ve Sakarya ile Kocaeli sınırında yer alan Mesruriye (Gonca) Mahallesi Grup Yolu’nda başlatılan çalışmalar kapsamında sıcak asfalt serim işlemi başlatıldı. Asfalt serim işlemi öncesinde yolun uzun yıllar boyunca dayanıklı bir şekilde hizmet vermesi için 10 kilometrelik güzergah bazı bölgelere altyapı malzemesi serilerek yeniden düzenlendi. 6 metre genişliğe sahip yolun genişliği 8 metreye çıkartılarak daha güvenli hale getirildi.

Düzenleme çalışmaları sonrasında Pamukova’dan Kartepe ilçesine geçiş güzergahı olan 10 kilometrelik güzergahın 4 kilometrelik kısmı sıcak asfalt ile buluşturuldu. Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği yolun kısa sürede tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunulacağı açıklandı.

Yenilenen yol daha güvenli hale gelecek
Çalışmalarla ilgili Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada,
“Şehrimizin alt ve üstyapısında tamamladığımız ve yapımı devam eden çalışmalarımızla birlikte yollarımızı hem daha güvenli hem de geleceğe hazır bir hale getiriyoruz. Sakarya’nın komşu ili olan Kocaeli’ye bağlantı yollarından biri olan Mesruriye (Gonca) Mahallesi Grup Yolu’nda başlattığımız çalışmalar sonucunda güzergahı tamamen yenileyerek ve genişleterek ulaşım için daha güvenli hale getiriyoruz. 15 bin ton asfaltın döküleceği güzergahta çalışmalar tamamlandığında ise sürücü ve yolcular artık daha konforlu ve güvenli ulaşım sağlayabilecekler. Çalışmalarımızın şehrimize ve bölgemize hayırlı olmasını dileriz” ifadeleri kullanıldı.