Hendek’teki patlamanın ardından bölgeden toplanan havai fişekler, kontrollü bir şekilde imha edilmek üzere Adapazarı Taşkısığı Mahallesindeki bir taş ocağına getirildi. Havai fişekler kamyondan indirilirken, henüz belirlenemeyen bir sebepten patlama yaşandı ve 3 jandarma personeli şehit oldu.

Patlamada şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz Tekirdağ'da, Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga Afyonkarahisar’da, Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mesut Yazar da memleketi Manisa’da düzenlenen törenlerle toprağa verildi.

Evli ve 2 çocuk babası Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Halil Tuna Akgöz için Süleymanpaşa ilçesi Rüstempaşa Camii’nde öğle namazını müteakip cenaze töreni düzenlendi.  Şehidin eşi Canan Akgöz ve oğlu Alper Akgöz askeri üniforma ile törene katıldı.

 

Bakan Soylu da katıldı

Patlamada hayatını kaybeden Jandarma Uzman Onbaşı Fatih Manga da memleki Afyonkarahisar’da toprağa verildi. Cenaze törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da katıldı. Fatih Manga’nın cenazesi, Gedik Ahmet Paşa Camiinde kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.

Manisa'nın şehidini binler uğurladı

Patlamada şehit düşen 32 yaşındaki Uzman Jandarma Kademeli Çavuş Mesut Yazar için memleketi Manisa’nın Alaşehir ilçesine bağlı Uluderbent Mahallesi’nde cenaze töreni düzenledi. Yazar, cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından mahalle mezarlığına defnedildi.