SEDAŞ'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi; "Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre Kocaeli ve Sakarya illerini içine alan bölgede Salı ve Çarşamba günleri, saatte hızı 102 km’ye ulaşabilecek kuvvetli fırtına beklenmektedir.
Bu nedenle meydana gelebilecek elektrik direği devrilmesi ve kablo kopması gibi durumlar halinde akıllı telefonlara indirilebilen SEDAŞ Mobil uygulaması, 0530 919 19 19 no’lu WhatsApp ihbar hattı ve 186 numaralı müşteri iletişim hattı aracılığıyla kurumumuzu bilgilendirmenizi rica ederiz.
Günlerdir süren zorlu hava koşullarında abonelerimizin mağduriyet yaşamamaları ve enerji hizmetinden faydalanmaya devam edebilmeleri adına operasyon kapasitesi artırılan ekiplerimiz, günün her saati görev başında olacaklardır. 
20 bin kilometrekarelik alanda, 3,7 milyon nüfus ve 1,9 milyon aboneye elektrik hizmeti sağlayan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ) olarak, yaşanabilecek arızalara karşı gerekli tüm önlemlerimizi en üst düzeyde uygulamaktayız. 
Kuvvetli fırtına ve kar yağışı nedeniyle can ve mal güvenliğine ilişkin tedbirlerin önemini hatırlatır, bilgilerinize sunarız."