Kar, fırtına ve soğuk hava yurdun batı kesimlerini etkisi altına aldı. 20 bin kilometrekarelik alanda 3,7 milyon nüfus ve 1,9 milyon aboneye elektrik hizmeti sağlayan Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. (SEDAŞ), hava muhalefeti nedeniyle olası arızalara karşı gerekli tüm önlemlerini en üst düzeyde uyguluyor.

Ağaçlar devrildi
Sapanca’nın köyler bölgesini besleyen geniş enerji hattında hava koşulları nedeniyle arıza meydana geldi. Şiddetli rüzgâr ve yağışın etkisiyle ağaçların hatların üzerine devrilmesi sonucu, bazı iletkenler koptu. SEDAŞ ekipleri dış etkenlere bağlı olarak hatlarda oluşan arızaları giderip kesintisiz enerji sağlayabilmek için durmaksızın çalışıyorlar. Kapalı olan köy yollarının açılmasını bekleyen ekiplerin arıza noktalarına ulaşmasında büyük zorluk çektiği belirtiliyor.


388 SEDAŞ personeli görev başında  
Kar yağışının gündelik hayatı olumsuz etkilediği Sakarya’da, 15’i yönetim kademesinden olmak üzere 388 kişilik SEDAŞ ekibi çalışmalara devam ediyor. Tüm ilçelerde toplamda 7 binek araç, 25 sepetli kamyonet, 25 pick-up, 10 vinç, 7 kepçe ve 9 kamyon onarım işlemlerinde tam kapasite kullanılıyor. Ekipler, enerji sürekliliği için yağış boyunca alarm durumunda olacak.