Sakarya Barosu’nun 3-4 Ekim’de yapılması planlanan 54. Olağan Genel Kurulu’nun, bugün yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ertelenmesinin ardından açıklama yapan Baro Başkanı Abdurrahim Burak, baro seçimlerinin bir etkinlik olmadığını ve erteleme kararının Anayasaya aykırı olduğunu belirtti.
 
Başkan Burak açıklamasında, “Bugün yayımlanan İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 02.10.2020 tarihinden itibaren 01.12.2020 tarihine kadar sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek olan etkinlikler ertelenmiştir. Bu kapsamda Baromuzun 3-4 Ekim’de yapılması planlanan seçimli 54. Olağan Genel Kurulu’nun da iptali tarafımıza bildirilmiştir.
Avukatlık Kanunu’nun emredici ve açık hükmü ile iki yılda bir Ekim ayı ilk haftası içinde yapılması öngörülen baro genel kurullarının bir İçişleri Bakanlığı genelgesiyle ertelenmesi, açıkça Anayasaya aykırıdır. Tedbirler alınabilir ancak baro seçimleri ertelenemez. Kaldı ki baro seçimleri bir ‘etkinlik’ değildir. Bu kararı şiddetle kınıyoruZ” dedi.