SATSO, söz konusu proje kapsamında üyelerine ücretsiz ihracat danışmanlığı hizmeti vermek üzere girişimlerine başladı. Planlanan ihracat danışmanlığının ilk etabında; Nisan 2021’de hazırlanan “Sakarya Sektör Analizi Raporu” nda belirlenen Makine İmalatı, Mobilya İmalatı, Süs Bitkiciliği ile Kauçuk ve Plastik Ürünlerin İmalatı sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların Kurumsal Kapasite ve İhracat Yetkinlik Analizleri yapılarak özel, ücretsiz “Analiz Raporu” ve “Eylem Planı” hazırlanacak.

Analiz Raporu ile Eylem Planı hazırlanan ve ihracat yetkinlikleri yeterli bulunan firmalar için de uzmanlar tarafından “Firmaya Özel İhracat Hedef Pazar Araştırması Raporu” hazırlanması desteği de ücretsiz olarak verilmiş olacak. SATSO üyesi firmaların ihtiyaçları doğrultusunda da “Danışmanlık Desteği” de sağlanacak.

"Bin ihracatçı için danışmanlık desteği"
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, “Sakarya, ülke ihracatında ciddi konumda olsa bile daha kat etmemiz gereken yolumuz var. Bu doğrultuda da ihracat ile tanışması gereken birçok üyemiz de var. Hedeflediğimiz bin ihracatçı ve 10 milyar ihracat performansına ulaşmak için Oda olarak üyelerimizi ihracata teşvik etmek, mevcut ihracat oranlarının yükseltilmesine katkı sunmak ve destek olmak bizim sorumluluğumuzdur. SUTGEM Projemiz de buradan yola çıkarak geliştirdiğimiz üye odaklı bir çalışmamızdır" diye konuştu.


50 firmaya danışmanlık
Başkan Altuğ,
"Bu projemizle işletmelerin kurumsal kapasite ve ihracat yetkinlikleri analiz edilecek; ihracat hedefleri doğrultusunda belirlenen ihtiyaçlara göre güçlendirilecek ve ihracat kapasiteleri arttırılarak; ihracatın devamlılığının sağlanması için çeşitli destek hizmetleri sunmayı amaçlıyoruz. Belirlenen sektörlerimizde ücretsiz ihracat danışmanlığı çalışmamız da bu doğrultuda önemli bir çalışmadır. Bunun hayata geçebilmesi için en önemli koşul üyelerimizin ilgisive talebi olacaktır. Ücretsiz İhracat Danışmanlık Desteği’mizi ilk etapta toplam 50 firmamıza vermeyi planlıyoruz. Projenin ilerleyen etaplarında “Ücretsiz İhracat Danışmanlığı”ndan yararlanmak isteyen üyelerimizin 11 Mayıs 2021 Salı günü 16.00’ya kadar Odamız web sitesi duyurular kısmında yer alan“İhracat Danışmanlığı Talep Formu” nu doldurarak, başvurmalarını önemle tavsiye ediyorum” dedi.