SATSO ve Türkiye Kalite Derneği (KALDER) işbirliği ile düzenlenen eğitim, KALDER eğitmenlerinden Şeyda Keskin gözetiminde, üye firma temsilcilerinin katılımı ile gerçekleşti.

SATSO eğitim salonunda gerçekleşen ve SATSO üyesi firma temsilcilerinin katılım gösterdiği eğitimde, eğitmen Şeyda Keskin Kalite ve Evrimi, FQM Mükemmellik Modeli, ISO 9000 Serisi Standartları ve Tarihçesi, ISO 9001:2015 Yapısal Değişiklikler ve Temel Farklılıklar gibi konular hakkında katılımcıları bilgilendirerek; “Kalite, müşteri beklentilerini karşılayabilme derecesi bir ürün veya hizmetin belirlenen veya olabilecek gereksinimleri karşılama kabiliyetine dayanan özelliklerin toplamıdır. Dünya sürekli bir gelişim içindedir ve bu gelişime ayak uydurmalı, teknolojiyi takip etmeli, kaliteyi benimsemelisiniz. Artık küresel ekonomide ilerleyen teknoloji, pazara ulaşma gücü ve arzın talebi aşması rekabeti körüklemiştir. Bu durumda da sizleri ön plana atacak şey kalitenin kendisidir. Kalite bir yaşam tarzıdır. Herkes kaliteyi geliştirme çabası içerisinde hareket ederse, kalite bir gereklilik değil gerçek bir yaşam tarzı olur.

Dünya kaliteyi önemsiyor, tüketicilerin artık birden fazla seçeneği var ve kaliteden taviz verildiği an diğer seçeneklere yoğunlaşıyor. Ülkemizde kalite yönetim sistemleri bir zorluk, zorunluluk veya prosedür olarak görülüyor. Firmalarımızın; kaliteyi sağlamanın bir gereklilik, tüketicinin arzuladığı bir etmen olduğunu bilerek faaliyetlerini sürdürmeleri gerekmektedir. Kaliteyi sağlamanın sadece bir prosedürü yerine getirmekten ibaret olmadığını, günümüz tüketicisinin tercihlerinin başında geldiği düşüncesinin aşılanması gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

İki gün devam eden eğitim ile ilgili katılımcılar memnuniyetini dile getirdi.