Sakarya’nın önde gelen yerel ve ulusal basın kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla tertip edilen toplantının ev sahipliğini başta SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ olmak üzere; Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Cem Gün ve Yüksel Avşar, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Doğan Çatalbaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Yılmaz Dünya, Erhan Fidan, Semih Çokay, Hüseyin Ür, Hayrettin Kovacıoğlu ile Savaş Yılmazer gerçekleştirdi.  
Toplantıda yönetim kurulu adına açıklamalarda bulunan SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, SATSO’nun faaliyetleri, çalışmaları ve gelecek planları hakkında bilgiler vererek basın mensuplarının sorularını cevapladı. Başkan Altuğ konuşmasında şu ifadelere yer verdi: 
“Kontrollü normalleşme dönemine geçtiğimiz bu günlerde özellikle en önemli paydaşımız olan basın ile uzun bir aranın ardından bir araya gelmekten memnuniyet duyuyoruz. 
Dünyada ve ülkemizde 1.5 yılı aşkın süredir devam eden covid-19 süreci nedeniyle zor günlerden geçtik, geçmeye devam ediyoruz. Hepimiz pandeminin gölgesinde üretmeye, çalışmaya ve yaşamaya çalışırken mücadelenin büyük bir kısmını atlattığımızı düşünüyoruz.SATSO olarak pandemi döneminde de faaliyetlerimize ara vermeden devam ettik.
Üyelerimizin taleplerini üst kuruluşumuz TOBBnezdinde ilgili bakanlıklara ilettik. Üreterek, yatırım yaparak, istihdam sağlayarak bu ülkeyi daha ileriye taşımak için çabalayan sektör temsilcilerimizi bu zorlu süreçte asla yalnız bırakmadık.
 
“Çok sayıda talebimiz sonuçlandı”
Özellikle süreçte küçük işletmelerimize yönelik nefes ve cansuyu kredisi ile oda aidatlarımızı 4 ay erteleme, KDV vestopaj indiriminin gerçekleştirilmesi gibi çalışmalarımız oldu. Kredi ertelenmeleri, borç yapılandırmaları konusunda ilk günden itibaren ciddi çalışmalar yaptık. Birlik ve beraberlik anlayışımız bu süreçte en önemli rehberimiz oldu. SGK’yakayıtlı işçi ve memurların öncelikli aşılanması konusunda da girişimlerimiz istenen hızla olmasa da olumlu sonuçlandı. 

Nefes kredisi
Odamız bütçesinden Nisan 2018, Eylül 2018 ve Haziran 2020 tarihlerinde üyelerimize3 defa nefes kredisi imkanı sunduk. Bunlara TOBB ile birlikte toplam 5 milyon 200 bin TL kaynak aktardık. Bugün de TOBB öncülüğünde ve odamızın katkılarıyla nefes kredisi ile üyelerimize kaynak aktaracağız. Bu arada nefes kredisi koşullarında pandemi sürecinde yüzde 25 ciro kaybı kriteri kaldırıldı. Üyelerimiz daha kolay şekilde bu krediye ulaşabilecekler. Bugünden itibaren üyelerimiz başvuru yapabilirler.

Adapazarı Ticaret Tarihi ve Adapazarı İslam Bankası Kitabı
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası olarak, ilimiz ve ülkemiz tarihi açısından öneme sahip olan Adapazarı İslam Ticaret Bankası'nın tarihini ve ilimizin ticaret tarihini anlatan "Adapazarı'nda Ticari Hayat ve Adapazarı İslam Ticaret Bankası" isimli prestij bir yayın hazırladık. Sakarya’nın, yerelde sahip olduğu güçlü argümanların sürdürülebilir ve dinamik bir altyapıya kavuşarak küresel pazarın etkin bir parçası olabilmesi için gayret ediyoruz.Yazarlarımız; Resul Narin veMustafa Sarı’nın hassas çalışmaları ile kaleme alınmış olan ilimiz adına önemli bir prestij kaynak olacağına inanıyoruz.

SATSO Hizmet Kampüsü ile Doku Kültürü Laboratuvarı inşaatları tamamlandı
Mevcut hizmet binamızın iki yan tarafına yapılan ek binalarımızın ve beraberinde kalkınma ajansı finansal desteği ile geliştirilen, dış mekan süs bitkileri ve gıda bitkilerinin ileri teknoloji ile üretimini mümkün kılacak Doku Kültürü Laboratuvarı projemizin inşaatları tamamlandı.

SUTGEMSakarya Uluslararası Ticareti Geliştirme Merkezi Projesi hazırlandı
Doğu Marmara Kalkınma Ajansı hibesiyle olan proje kapsamında Mart 2020 ve Mart 2021 tarihleri arasında 27 adet eğitim düzenlendi. 616 katılım iştirak etti ve bu süreçte 28 üyemiz kendi kurumsal web sitesini oluşturdu. İhracat danışmanlığı çalışmamıza 51 adet uygun firma başvurdu.

UTE uluslararası ticaret elçileri projesi başlatıldı
Proje 2 etap halinde devam etmiş toplam 19 firma 32 kursiyer eğitim almıştır. Proje kapsamında 20 kişi istihdam edilmiştir. 

İPAP ihracat pazar araştırması projesi geliştirildi
Doğu marmara kalkınma ajansı hibesiyle finanse edilen proje kapsamında 25 firmaya özel uluslararası pazar araştırmaları yapılmıştır. 

Sakarya İli Stratejik Planı hazırlandı
Sakarya ilindeki tüm kurum, kuruluş ve ilgili aktörlerin katılımıyla ilimizin orta vadeli stratejik hedeflerinin ortaya konduğu ve dijital bir platform üzerinden izlenebilirliğinin sağlandığı 2030 vizyonu Sakarya ili stratejik planı hazırlanmasına öncülük edildi.
    
Topraktan tabağa gastro Sakarya Projesi ve kitabı
Sakarya’da yaşayan farklı kültürlerin mutfakları topraktan tabağa kadarki saha çalışmalarını kapsayan topraktan tabağa Gastro Sakarya projesini tamamladık. Kitap yapı kredi yayınevi tarafından basıma hazırlanarak kamuoyuna sunulacak. Bir de kadın girişimciler çalışmalarıyla mutfak akademisi kuracağız.

Süs Bitkiciliği Fuarı
İlki 2018 yılı eylül ayında başlayan Sakarya Peyzaj ve Süs Bitkiciliği Festivalinin hazırlanması ve gerçekleştirilmesine ciddi katkı sağladık. Önümüzdeki yıldan itibaren 08 –11 eylül 2021 tarihleri arasında PSB Anatolia Peyzaj, Süs Bitkileri, Bahçe Sanatları ve Ekipmanları Fuarı olarak ulusal nitelikte gerçekleştirilecek. İş makineleri fuarı, Outdoor Fuarı ver kitap fuarı çalışmalarımız devam ediyor.

"Mesleki eğitimi önemsiyoruz, nitelikli eleman ihtiyacına çözüm arıyoruz"
Komitelerimizden gelen talepler doğrultusunda İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bakanlık nezdinde yaptığımız girişimler sonucunda; Bilişim Meslek Lisesi kurulmasına, meslek liselerimizde Plastik Teknolojileri ve İş Makineleri Operatörlüğü bölümlerinin açılmasına ve bu bölümlere öğrenci alınmasına öncülük ettik  
Ayrıca ‘Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü’ neticesinde ilk proje okulu olan SATSO Motorlu Araçlar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ardından SATSO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi de şehrin ikinci proje okulu olarak belirlendi.”  
Başkan Altuğ daha sonra basın mensuplarının şehir, ülke ve gündem ile ilgili sorularını yanıtladı.