İŞKUR ve SGK Hizmet Noktası kurulmasına ilişkin protokol imza ve açılış töreni, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ’un ev sahipliğinde; İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk’ün katılımı ile gerçekleştirildi.
Törende konuşan SATSO Başkanı Akgün Altuğ, İŞKUR ve SGK hizmetlerinin işverenlere artık daha yakın olduğunu belirtti. Altuğ, “SATSO Tek Durak Hizmet Binaları ile iş dünyasının tüm ihtiyaçlarını aynı anda karşılayabileceği bir hizmet kampüsü oluşturma yolundaki çalışmaları tamamladık. Şimdi ilgili kurum ve kuruluşlarımız hizmet noktalarında hizmet vermeye başlıyor. SATSO Hizmet Kampüsü içinde ek hizmet binamızda oluşturulan İŞKUR ve SGK Hizmet Noktası, işverenlerimize yerinden hizmet sunumu sağlayacak” dedi. 


İstihdam desteklerinin çeşitliliği ile kanun ve mevzuattaki düzenlemelerin genişliğinin, işverenlerin sürekli bilgilendirilmelerini ve rehberlik yapılmasını gerektirdiğine dikkat çeken Altuğ, “Özellikle yeni yatırımcılarımızı odamızda destek ve teşvikler noktasında bilgilendirip, işgücü ihtiyaçlarını hizmet noktamız aracılığıyla gidermek istiyoruz. İŞKUR ve SGK Hizmetleri işverenlere artık daha yakın olacaktır” diye konuştu.
SATSO’da gerçekleştirilen imza töreninde, Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Tekin Kaya ile SGK Sakarya Sosyal Güvenlik İl Müdürü Erhan Çavuş, hizmet noktası oluşturulmasına ilişkin protokolleri imzalayarak, İŞKUR ve SGK Hizmet Noktalarının açılışını gerçekleştirdiler.