Kalite yolculuğuna ISO 9001:Kalite Yönetim Sistemi belgesini alarak başlayan SATSO, Akredite Oda Belgesi alarak bu başarısını sürdürdü. Son olarak Türkiye Kalite Derneği (KALDER) ile EFQM Mükemmellik Modeli Kapsamında “Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi”ni imzalayarak kalite konusunda kararlı adımlar atmaya devam ediyor. 

Söz konusu bildirge, SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ile KALDER Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Barış Arat arasında atılan imzaların ardından yürürlüğe girdi. Protokol töreninde KALDER Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Akademik Danışmanı Dr. Tuğba Canvar Kahveci, KALDER Genel Sekreteri Sabri Bülbül ve Türkiye Mükemmellik Ödülleri Sekreteri Esra Karakaş Kurşun da hazır bulundular.

SATSO Yönetim Kurulu Başkanı Altuğ, Oda olarak EFQM modelini benimseme ve hizmetlerini yaşama geçirme konusunda kararlı olduklarının altını çizerek, “SATSO olarak bir kalite yolculuğuna daha kararlı bir şekilde devam ediyoruz. Sakarya’nın mesleki tabanlı en büyük sivil toplum kuruluşu olarak üyelerimize ve şehrimize kaliteli hizmet verme sorumluluğumuzun daima bilincindeyiz. Üyelerimizin kaliteli hizmet alması konusunda yerimizde saymadan ileriye dönük çalışmalar içerisindeyiz. Sakarya üreten bir şehir, ancak dünyada rekabet ciddi seviyelere ulaşmış durumdadır. Sadece üretmenin yeterli olmadığı bu zamanda üretimi kalite ve ar-ge ile desteklemek gerekiyor. Bu doğrultuda faaliyetlerimize devam edeceğiz. Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Protokolümüz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

KALDER Yönetim Kurulu Üyesi Barış Arat ise; “SATSO’yu yerel ve ulusal bazlı verimli çalışmaları sayesinde takip ediyoruz. Sakarya’nın özellikle dış ticaret hacmindeki yükselmelerde son yıllarda SATSO’nun izlediği politika ve gerçekleştirdiği çalışmaların etkisini de görüyoruz. Sakarya’nın ileriye gitmesi adına SATSO’nun sahip olduğu vizyon, prestij de kazandırıyor. KALDER olarak, SATSO üyelerine kaliteli hizmet verme anlayışını EFQM Modeli ile sürdüreceğinden emin olarak desteklerimizi sürdüreceğiz. İşbirliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyacağız” diye konuştu.