Komite Başkanı Kenan Karaca ve Komite üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıya SGK İl Müdürü Erhan Çavuş konuk oldu.

SGK İl Müdürü Erhan Çavuş ise SGK’nın sigortalılara ve işverenlere yönelik çalışmaları hakkında bilgi verdi. Kayıt dışı istihdamda etkin bir mücadele gerçekleştirdiklerini ifade eden Çavuş, Sigorta prim teşviği ve istihdam seferberliği kapsamında SGK destekleri hakkında bilgi verdi.

Çavuş konuşmasında, SGK teşviklerinden Sakaryalıların daha fazla yararlanmasına yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirterek oranın istenilen seviyelerde olmadığını dile getirdi.

SGK İl Müdürü Çavuş, SGK'nın geçmiş yıllarda uyguladığı teşvik ve desteklerin yanı sıra 2019 yılında hayata geçen yeni teşvik ve destekler hakkında SATSO 8. Meslek Komitesi üyelerine meclis üyelerini bilgilendirdi. Sigorta Prim Teşvikleri kapsamından sağlanan destekler, bu desteklerden faydalanılabilmesi aranan şartlar başta olmak üzere SGK'nın sunduğu yeni teşvik ve destekler hakkında komite üyelerini bilgilendiren Erhan Çavuş, sunumunun ardından soruları yanıtladı.