Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde çalışmalarını yürüten, Bilişim ve Telekomünikasyon sektörü temsilcilerinin oluşturduğu 31. Meslek Komitesi, gerçekleştirdiği aylık olağan toplantısında sektörel görüş ve çözüm önerileri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Komite Başkanı Cemil Kaya öncülüğünde toplanan komite üyeleri, internet üzerinde alınan tablet, bilgisayar, telefon gibi bilişim ürünlerinde tüketicinin yaşadığı sorunlara değindi. İnternetten alınan bu gibi teknolojik ürünlerin satın alınmasından sonra yaşanılan sorunlarda yetkiliye ulaşılma zorluğu ve sonrasında da Tüketici Hakem Heyetlerinde aranan hak işlemlerinin uzaması nedeniyle tüketicinin yaşadığı sorunların en aza indirilmesi gerektiği vurgulandı.

“Tüketici desteğe ulaşmada zorluk çekiyor”

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Komite Başkanı Cemil Kaya, “Günümüzde e-ticaret ciddi bir hacim ve potansiyele ulaştı. Bizler de geleneksel ticarete faaliyet gösteren üyelerimize bu işlerine ek olarak e-ticarete atılmaları için sık sık önerilerde bulunuyoruz. Ancak böylesine büyük bir platformdan alışveriş yapan tüketiciler özellikle teknolojik ürün alışverişlerinde sorun yaşayabiliyorlar. Niteliğine göre hassas ve kırılgan olan tablet, bilgisayar, telefon gibi teknolojik ürün satın alan tüketicilerimiz bir sorun ile karşılaştıklarında internet destek hatlarında kendilerine yardımcı olacak, sıkıntısını çözecek ilgiliyi maalesef çok zor buluyor. Bunların yanında kurulumu teknik servis tarafından yapılması gereken ürünlerde de tüketicimiz uzun süreler bekletilebiliyor" diye konuştu.

“Sadece ürün değil hizmet ve destek de satın alınıyor”

Başkan Kaya, "İnternet alışverişlerinde güvenilir firmalar olduğu kadar maalesef güveni kötüye kullanan ve tüketiciyi zarara uğratmaya çalışan firmalar da mevcut. Tüketici alışverişte sadece ürünün kendisi ile niteliğini değil, firmaların onlara sunduğu ayrıcalığı, satış sonrası hizmeti, yaşayacağı sorunlardaki desteği de satın alıyor" ifadelerini kullandı.

“Destek hızlı, kurulum ücretsiz”

31. Meslek Komitesi Başkanı Cemil Kaya son olarak, "Şehrimizdeki vatandaşlarımızın özellikle teknolojik ürün alışverişlerinde yerel firmalarımızı tercih etmelerini tavsiye ediyoruz. Yerel satıcı firmalarımızdan alınan ürünlerde yaşanılan sorunlarda tüketicilerimiz kendilerine çok daha rahat destek bulabilecek ve sorunların daha kolay çözümlenmesi mümkün olacaktır. Tüketici vatandaşlarımızın yerel firmalardan aldıkları ürünlerin kurulumu da ücretsiz yapılmaktadır. Bu doğrultuda hem tüketicimizin güvenli alışveriş yapması hem de yerel kalkınmanın sağlanması adına 'Yerelden Al Hizmette Sorun Yaşama'" şeklinde konuştu.