Kurban satışları tek merkezde

Bayram sabahına kadar denetimlerin süreceğini belirten Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, “Yapacağımız denetimde kurban kesim yerlerinde uygun şartları yerine getirmeyenlere izin vermeyeceğiz. Kurban satışı yapılan pazaryerinde, çevre ve halk sağlığını korumak amacıyla denetimlerimiz gerçekleşti. Belediye olarak kurban satışının kontrolünü daha iyi sağlayabilmek amacıyla, kurban hayvanlarının tek merkezde satılması yönünde karar aldık ve bu karar doğrultusunda pazara gelen tüm hayvanların ve satıcılarını kayıt altına aldık” dedi.

Sapancalıların, Kurban Bayramı’nı huzurlu ve sağlıklı bir şekilde idrak edebilmeleri için ekipler, ilçe genelinde kurban satışı yapan yeri tüm ayrıntılarıyla denetledi. Yapılan denetimlerde, satış yerlerinde bulunan kurbanlık hayvanların sağlık raporu, küpe ve pasaportlarını kontrol eden Zabıta Müdürlüğü Denetim Ekipleri, kurban hizmetlerinin uygulanmasına dair tebliği gereği kesim yerlerinde yapılması gereken düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Zabıta Müdürü Aydın Yıldız, Kurban Bayramı sabahına kadar kurban satış ve kesim yerleri mercek altında tutacaklarını ifade etti.

Yıldız, “Başkanımız Doç. Dr. Aydın Yılmazer’in, çevre ve halk sağlığını gözeten uygulamaları bu bayramda da ekiplerimiz tarafından sağlanması için denetimlerde bulunuyoruz. Vatandaşlarımızın Kurban bayramını huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için zabıta müdürlüğüne bağlı ekipler bayram boyunca görevlerinin başında olacaktır” dedi.

Kurban Bayramlarını, için bazı ek tedbirler aldıklarını, ayrıca çevreyi kirletmemek amacıyla kurban artıklarının Kırkpınar, Kurtköy ve kesim sahasında belirlenen kurban atığı kuyularına atılması konusunda halkımızın hassas olmaları konusunda önemle rica ettiler.