Sakarya İl Hıfzıssıhha Kurulu dün Vali Vekili Ersin Emiroğlu başkanlığında toplanmış ve toplantıda şehirde artan vaka sayılarının ardından yeni tedbirler alınmıştı.

Alınan tedbirler kapsamında, "Sakaryaspor Kulübü Derneği'nin Sakarya Valilliğe vermiş olduğu 17.11.2020 tarih ve 2020/101 sayılı yazısında 'Derneğin 13.11.2020 tarihinde alınan karar gereği, 28.11.2020 tarihinde saat 14:00'de yeni Sakarya Atatürk Stadı'nda seçimli olağanüstü genel kurul kararı alındığı, çoğunluk sağnalamadığı takdirde toplantının aynı yer ve saatte 05.12.2020 tarihinde yapılmasına karar verildiği, Türkiye Futbol Federasyonu ikinci ligde mücadele eden Sakaryaspor'un temsil edilebilmesi adına yapılacak olağan üstü toplantı için gerekli iznin verilmesi' talep edilmiştir. Yapılan değerlendirme sonucu yapılacak toplantının açık havada yapılması, maske ve mesafe kurallarına titizlikle riayet edilmesi, görevliler haricinde kimsenin katılmaması ve Bilim Kurulu'nun önerilerine uyularak yapılmasına" karar verilmişti.

Sakaryaspor Başkanı Cevat Ekşi’den gelen son dakika açıklamasına göre kongre için verilen izin iptal edildiği bilgisine ulaşıldı.

Kongre iptal olabilir

Sakaryaspor kulüp başkanı Cevat Ekşi, Genel Kurul için dün verilen iznin bugün iptal edildiğine dair bir gayri resmi bilgi aldıklarını fakat henüz resmi bir yazı gelmediği belirtti.

Yasak uzarsa kongre yok

İçişleri Bakanlığı'nın 30 Ekim tarihine kadar koyduğu yasaklar nedeni ile Sakaryaspor ilk oturumu 5 Aralık’ta yapılabilecek. Eğer İçişleri Bakanlığı yasakları uzatma kararı alırsa Genel Kurul yapılamayacak.