Seçil Aydın’ın Proje Yürütücülüğünü yaptığı HİSER projesi için ‘İhtiyaç Analizi Açılış Toplantısı’  21 bilişim firmasından 34 temsilcinin katılımı ile Best Western Premier Sakarya’da gerçekleşti.

Proje Yöneticisi Sakarya Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Bilal Çinici’nin açılış konuşmalarıyla başlayan toplantı, TABU Solutions Genel Müdürü Ekin Taşkın’ın sunumuyla devam etti. TABU Solutions tarafından yapılan sunumda, küme firmaları, ihtiyaç analizi modeli ve uygulama süreci hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

İki ay sürecek olan ihtiyaç analizi çalışmasında, firmalar ile yüz yüze görüşmeler yapılacak ve firmaların teknik analizler sonucunda elde edilen değer zincirlerine entegrasyonu sağlanacak.

Projenin temel amacı ise, yazılım ve bilişim sektörünün ihracatını artırmak ve ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak olarak açıklanırken, “Kümenin en önemli hedeflerinden biri olan uluslararası arenada başarılı iş birlikleri ve ticari faaliyetler gerçekleştirilmesi için yoğun bir takvim uygulanması planlanmaktadır.

İhtiyaç analizleri sonucunda TABU Solutions tarafından hazırlanacak raporda tespit edilen gereksinimler doğrultusunda, küme firmaları hem eğitim ve danışmanlık hizmetleri alacak, hem de yurt dışı pazarlama faaliyetlerinde bulunacak” denildi.