Kent Park Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen bayramlaşma törenine il protokolü, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımla gerçekleşen programda konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, 23 Haziran’da tekrarlanacak olan İstanbul seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yavuz; “Bende gece saatlerinde geldim İstanbul’dan. Uzun bir süredir Sakarya’ya gelememiştim. Buraya girerken ne kadar da özlediğimi hisseden duygular içerisinde Sakarya’ya girdim. Bu sabahta geniş katılımlı valilik ve il bayramlaşmasında bütün halkımız ile birlikteyiz” dedi.
"Mağdur edilenin milletimiz"
23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul seçimi için iki partinin de yoğun bir tempoda çalıştığını belirten Yavuz; “Çok yoğun bir tempoda devam ediyor İstanbul seçim çalışmaları ve her iki parti kendi açısından bütün kozlarını devreye sokmaya çalışıyor. Ben şunu fark ettim son günlerde; millet esas mağdur edilenin kendisi olduğunu hissetmeye, fark etmeye başlamış gibi görünüyor. CHP bir süre o mağdur edebiyatına sarıldı ve bizim adayımız Binali Yıldırım da 'Eğer mağdur olan varsa daha ziyade benim' demişti. Son günlerde Binali Yıldırım başta olmak üzere her birimiz şunu söylüyor ve inanıyoruz; elbette mağdur edilen iki aday anlamında konuşulacaksa mağdur edilenin Binali Bey olduğunu düşünüyoruz ama daha öte mağdur edilenin milletimiz olduğunu, İstanbul seçmeni olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

"Sandığa yansıyan irade manipüle edildi"
Sandıktan çıkan iradenin manipüle edildiğini ve milletin kendilerini mağdur edenlerden hesap soracağını belirten Yavuz; “İstanbul seçmeni bir anlamda iradesini sandığa yansıttı ama sandıktan çıkan irade o gerçek iradeye uygun düşmedi yani manipüle edildi, yok sayıldı. Millet bunu fark etmiş ve bu sefer sanki kendisin mağdur edenlerden hesap soracak gibi duruyor. İnşallah da soracak çünkü milletimizi mağdur edenin de CHP zihniyetinin olduğunu çok rahat bir şekilde görüyoruz. CHP unsurlarına bu suçu uzun bir süre yüklemedik ama gördük ki CHP bu suçu işleyenlerin ekmeğine yağ süren bir duruş sergiliyor. İsterdik ki biz onlarda hiç olmazsa bu demokrasinin, milli iradenin yanında olsun ama öyle olmadı” ifadelerini kullandı. 

"23 Haziran, İstanbul’un tekrar emin ellere teslim edildiği gün olacak" 
23 Haziran seçiminde milletin iradesini çok daha net bir şekilde ortaya koyacağını söyleyen Yavuz; “Millet iradesini çok daha net bir şekilde ortaya koyacak. O net irade ortaya çıkacak. İstanbul’da her şey daha güzel olacak. Binali Yıldırım, Türkiye’nin en deneyimli insanlarının başında geliyor, Cumhurbaşkanımızın yol arkadaşı. Bir sürü önemli projenin altında imzası var. Onunla İstanbul daha başka bir dönüşecek, gelişecek ve güzelleşecek. Biz buna inanıyoruz. Eminim İstanbul da buna inanıyor. O açıdan 23 Haziran günü tekrar İstanbul’un emin ellere teslim edildiği gün olacak diye düşünüyorum” diye konuştu. 

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım ile CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun birlikte kameralar karşısına geçerek ortak yapacağı canlı yayın konusunda gelişmeler olduğunu doğrulayan Yavuz; “Her iki partide bir irtibat oluşturularak kontak kuruldu, prensipte bir anlamda anlaşılmış oldu. Tarafsız bir moderatör eşliğinde bir noktada belki bütün kanalların da yayın yapabileceği bir ortam içerisinde İstanbul’un konuşulduğu, projelerin konuşulduğu ve İstanbul’un geleceğinin konuşulduğu, her bir adayın neleri yapıp yapamayacağının ortaya döküldüğü güzel bir program olacak diye düşünüyoruz” dedi.