2012 yılından bu yana gerçekleştirdiği ulusal ve uluslararası etkinliklerle adından söz ettiren Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi, filozof Simon Critchley'den sonra Müslümanların bilgesi olarak anılan Ziyaüddin Serdar'a ev sahipliği yaptı. Pakistan asıllı, Londra Şehir Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ziyaüddin Serdar'ın konuşmacı olarak katıldığı "İslam, Terörizm ve Müslümanların Durumu" başlıklı konferansın moderatörlüğünü ise Süheyb Öğüt yaptı. Akademik çevrelerin yanı sıra meraklılarının da yoğun ilgi gösterdiği konferansta, İslam ve Terörizm kavramlarının son dönemlerde sıkça birlikte anılmasından doğan sonuçlar ele alınarak, bu sonuçların Müslümanların durumu üzerine etkileri tartışıldı.

TÜRKİYE İKTİDAR OLABİLECEK GÜCE SAHİP

İktidar olabilmek için güce sahip olunması gerektiğine vurgu yapan Serdar, "İktidar birine verilmez, iktidarı sen alırsın. DAEŞ iktidarın tanımını çok iyi biliyor. Bir adamın kafasının koparılmasından daha etkileyici bir şey olmadığını tüm dünyaya göstererek İslam ile şiddeti bağdaştırıp terörizm propagandası yapıyor Böylesi bir iktidarla nasıl mücadele edebileceğimizi bilmezsek Batı’nın İslamofobi politikalarına sürekli mağlup oluruz. Avrupa Birliği Türkiye’yi şantaj yapmakla suçlayarak Türkiye’ye vize vermek istemiyor. Neden çünkü AB’ye göre Türkiye, Suriyeli mülteciler için 6 milyar Dolar yardım talep etmekle şantaj yapmış oluyor. Peki neden kimse 3 milyon Suriyeli’ye Türkiye’nin kapılarını açtığından bahsetmiyor? Batı’nın düşünme şekli bu. Irkçı zihniyetle hareket ederek bir karmaşa yaratıp Türkiye’nin iktidar olmasına engel olmak. Türkiye iktidar olabilecek güce sahip’’ dedi.

DAEŞ MODERNİTENİN BİR PARÇASI
İslam denildiği zaman terörizm ile direk olarak bağlantı kurulduğunu dile getiren Serdar, DAEŞ’in aslında modernitenin bir parçası olduğunu ama İslam’ın bir parçası olmadığını ve asla da olamayacağını belirterek sadece Batı’da değil Müslümanlar arasında bile Şeriat kavramının DAEŞ gibi yanlış algılandığını söyledi. Ziyaüddin Serdar gençlerin sorularına cevap bulunması gerektiğini ifade ettiği konuşmasında ise, "Postnormal zamanda yolumuzu bulmak için gençlerin sorularına cevaplar bulmalıyız. Bu noktada Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi gibi kurumlar çok önemli bi görevi yerine getiriyor. Bu tarz kurumların sayılarının arttırılması lazım" diye konuştu. Serdivan Fikir ve Sanat Akademisi'nin 14 Mart pazartesi günü yeni dönem açılışını Prof. Dr. Ziyaüddin Serdar yapacak. Serdar'ın yüksek lisans ve doktora öğrencilerine vereceği "İslam, bilim ve kültürel ilişkiler" konulu dersle Fikir ve Sanat Akademisi yeni döneme merhaba diyecek.