Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ moderatörlüğünde online gerçekleşen toplantıda komite, komisyon ve kurul başkanları çalışmaları, sektörel ve gündem problemleri, çözüm önerileri ile dilek ve temennilerde bulundular. 
SATSO Başkanı Altuğ, toplantıdan çıkacak sonucun önemli olduğunu ve aktarılan sorunların 30 Aralık Çarşamba günü gerçekleşecek olan Meclis Toplantısında Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’a iletileceğinin altını çizdi. 
Toplantının açılış konuşmasında komite, komisyon ve kurul çalışmalarının SATSO camiası için önemine değinerek oda çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Altuğ, “Pandeminin gölgesinde geçen 9 ay boyunca hepimiz süreci büyük bir özveri ile yönetmeye gayret ettik. Bu dönem boyunca hepiniz sektörünüz adına ciddi çaba gösterdiniz. Bu krizden sektörünüzün ve meslektaşlarınızın en az hasarla çıkabilmesi için çok çalıştınız. Ve rekabeti bir kenara bırakıp salgından çıkmak için hep birlikte mücadele ettik. 
Sizden gelen talepler bizlere yol göstermekte. Birlik ve beraberlik anlayışımız bu süreçte en önemli rehberimiz oldu. Komitelerimiz, komisyon ve kurullarımız; üye ile oda arasında köprü ve odamız ile yönetim kurulumuzun itici gücü vazifesi görmektedir. 
Bu süreçte dijital dönüşümü teknolojik gelişmeleri hızlı bir şekilde hayatımızın merkezine aldık. Her zaman söylediğimiz bir şey var; biz her alanda iddialı bir iliz. Bu rekabet gücümüzü; içinden geçtiğimiz global değişim sürecine kanalize olarak göstermeliyiz. 
Belirsizliklerin bu kadar yüksek olduğu bir iklimde yolumuza daha güçlü devam edebilmemiz için güçlü ve zayıf yönlerimizi, karşı karşıya olduğumuz risk ve fırsatları çok iyi analiz etmemiz ve çok çalışmamız gerekiyor. Biz de salgının ülkemizde görüldüğü ilk günden itibaren iş dünyamızın sorunları, çözüm bekleyen konuları üzerine TOBB başta olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarla sürekli iletişimde olduk. Bu doğrultuda, yerelde büyükşehir ve valiliğimiz ile ulusal nitelikli konularımız için de ilgili bakanlarımız bakan yardımcılarımızla, TOBB başkanımız ve cumhurbaşkanımızla çeşitli toplantılara iştirak ederek ilimizin ve sizlerin sorunlarını ve çözüm önerilerini ilettik. 
Üyelerimizin menfaati doğrultusunda çalışmak bizim görevimiz. Ve şehirde bu şekilde doğruları söylemekten çekinmeyen bir kurum olarak objektif duruşumuzla değerlendirmelerimizi yapmaya devam edeceğiz. 
Bu süre boyunca faaliyetlerimizi de aksatmadan yürütmeye, devam eden projelerimizi tamamlamaya, mevcut duruma göre aksiyon alarak çalışmaya devam ediyoruz.
Birlik ve beraberlik ruhuyla; ekonomimizi güçlendirmek, projeler üretebilmek için değer katan ve güç veren görüşleriniz ile hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.


SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ise, “Covid-19 salgını toplum ve insan sağlığı üzerinde etkisi devam ediyor. İşletmelerin kapatılması, tedarik zincirinin düşmesi, sosyalleşmenin düşmesi ekonomiye ve insanımıza zarar veriyor. 
Önceden bilinmesi olanaksız bir durumun içerisindeyiz. Ciddi sıkıntılar var ve ülke olarak da kötü bir zamanda yakalandık. Özellikle küçük esnafa kredi yerine hibe verilmesi tercih ederdik ancak bu durumda pek de mümkün gözükmüyor. Bizim imkanlarımız bizlere yeter. Gelişmekte olan bir ülkeyiz ancak asıl kaynağımız milletimizdir. Sokaktaki vatandaşımızın yatırım motivasyonunun değiştirilmesi gerekiyor. Bizim paramız bize fazla yeter ve güvenin kazandırılıp bu paranın ekonomiye kazandırılması gerekiyor. Elimizden geleni yapalım ve yolumuza birlikte devam edelim” diye konuştu.
Toplantının devamında sırasıyla söz alan komite, komisyon ve kurul başkanları çalışmaları hakkında bilgi vererek sektörel ve gündem odaklı problemlerinde değindiler.