Karasu Devlet Hastanesi’nde sekiz yataklı Palyatif Bakım Merkezi törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı, Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, AK Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Yavuzyiğit, MHP Karasu İlçe Başkanı Münir Ali Kara, İl Sağlık Müdürlüğü ile hastane yöneticileri ve çalışanları katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan hastane Başhekimi Op. Dr. Celalettin Akyol, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Akyol, Palyatif Bakım ünitesinde bir sorumlu uzman hekimle altı hemşirenin görev yaptığını dile getirerek; “Sosyal hizmet uzmanımız ve psikoloğumuz ile koordineli çalışılan palyatif bakım ünitemizde ilimiz ve çevre illerden de hasa kabul ediliyor” dedi.

Sakarya'da Akyazı, Hendek, SAÜEAH Korucuk Kampüsü'nde olmak üzere toplamda 35 olan palyatif bakım yatak sayısının Karasu Devlet Hastanesi’nde açılan yeni merkezle 43’e yükseldiğini dile getiren İl Sağlık Müdürü Aziz Öğütlü, palyatif bakımın önemli bir ihtiyaç olduğunu belirtti. Her hastanede Palyatif Bakım Ünitesi açmayı hedeflediklerini söyleyen Öğütlü; “Palyatif bakım, var olan hastalıkları nedeni ile iyileşmeyen veya tedavisi mümkün olmayan bir hastalığa bağlı terminal dönem dediğimiz son döneme giren hastalara destek olmak amacıyla yapılan işlemler bütünüdür. Hastanın acılarını dindirmek, rahatlatmak amacıyla yapılan profesyonel bakım desteğidir. Palyatif bakım, uzmanlaşmış ve gönüllülük esası ile de çalışması gereken bir ekibin işidir. Hastaların son ana kadar aktif bir yaşam sürmeleri için destek sağlar. Hasta yakınlarına terminal dönemdeki hasta bakımları konusunda eğitim vermeyi ve onların bu bakıma aktif katılımlarını sağlamayı amaçlar. Karasu’da açılan bu merkezimizin hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Öğütlü’nün ardından konuşan Karasu Belediye Başkanı İshak Sarı ise Karasu Devlet Hastanesi’nin bölge halkına en iyi şekilde hizmet vermesi için Belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye her zaman hazır olduklarını dile getirerek; “İlçemiz ve bölge halkına kaliteli bir sağlık hizmeti vermek için canla başla çalışan hastane yönetimi ve çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Yeni açılan palyatif bakım merkezimiz birçok ihtiyaca cevap verecektir. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurdele kesimiyle palyatif bakım ünitesinin açılışı yapıldı.