Edinilen bilgiye göre, İstanbul’da kalp krizi geçiren ve özel hastaneye kaldırılarak yoğun bakıma alınan 83 yaşındaki Zehra Parmak, tedavisinin ardından koronavirüs testi yapılmadan taburcu edildi. İstanbul’daki evinde tekrar rahatsızlanan Parmak’a kaldırıldığı başka bir hastanede yapılan koronavirüs test sonucu pozitif çıkınca temaslı olduğu yakınlarına da test yapıldı. Parmak ile aynı evde kalan 8 kişinin de koronavirüs testleri pozitif çıktı. Özel hastanenin ihmalkarlığı sonucu 8 yakınının koronavirüse yakalandığını iddia eden Parmak'ın Akyazı ilçesindeki akrabaları ise duruma tepki gösterdi.

Özel hastaneyi ihmalkarlıkla suçladılar
Kızlarının ve damatlarının da koronavirüse yakalandığını belirten Sami Yemenici, Parmak’ın kalp krizi geçirmesi sonucu kaldırıldığı özel hastanede koronavirüse yakalandığını söyledi. Pandemi döneminde yoğun bakımda yatan bir hastaya koronavirüs testi yapılmadığını iddia eden Yemenici, tüm Türkiye’nin bu denli hassas olduğu konuda özel hastanenin test yapmaması sebebiyle 8 kişinin koronavirüse yakalandığını dile getirdi.

"İnsan sağlığına dikkat etmiyorlar"
Özel hastanelerden bazılarının insan sağlığına değer vermediğini dile getiren Sami Yemenici, “Hasta olan dayımın hanımı aynı zamanda benim kızımın da kayınvalidesi. Kalp krizi sebebiyle 5-6 gün özel bir hastanede yatıyor. O süreçte korona testi yapılmıyor. Taburcu olduktan bir hafta sonra yeniden rahatsızlanınca, başka bir özel hastaneye götürülüyor. Orada yapılan koronavirüs testi pozitif çıkıyor. Bunun üzerine evdekilere de test yapılıyor ve 8 kişi de virüse rastlanıyor. İnsan sağlığı bu kadar önemsiz mi? Özel hastanelerin bir kısmı insan sağlığına dikkat etmiyor, insanı para olarak görüyor" dedi.

"Annem yatalak oldu"
83 yaşındaki Zehra Parmak’ın koronavirüse yakalanan oğlu Gökhan Parmak da, “Annemin, tedavi gördüğü özel hastanede bu virüsü kaptığını düşünüyoruz. Daha önce ihtiyaçlarını gören kadın yatalak oldu. Başka bir hastaneye götürdük ve orada öğrendik ki annem koronavirüs olmuş. Dolayısı ile bana, eşime, bize yardım eden baldızıma, onun eşine, ablama, abimin eşine ve bize kim yardıma geldiyse herkes koronavirüse yakalandı” diye konuştu.