İstanbul başta olmak üzere birçok ilde oto hırsızlığı yapan şebekeyle ilgili soruşturma başlattı. Harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, şebekenin 7 ilde çaldıkları araçları kendi aralarında kullandıkları sosyal medya uygulaması üzerinden açık artırmaya çıkartarak sattığını tespit etti. 
Park halindeki çalışan otomobilleri tespit ederek çalan şüphelilerin, araçların şase numaralarını değiştirdikleri ve tamirhaneye götürüp parçaladıkları tespit edildi. Aynı zamanda şahısların çaldıkları arabaları farklı şehirlere nakil yaparken, kapalı kasa bir tırların içerisine koyup belirlendi.
4 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon için düğmeye basan ekipler, İstanbul, Bursa Mersin, Sakarya, Adana ve Samsun, Kocaeli'de 35 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 27 şüpheli gözaltına alındı. 
Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 5 kişinin ise daha önce işledikleri suçlar nedeniyle tutuklu oldukları öğrenildi. Gözaltına alınan 27 şüpheli işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Adreslerde yapılan aramalarda ise 7 milyon TL değerinde 38 araç ele geçirildi.