Taraklı ilçesinde 7 asırdır ayakta duran ağacı görenler tarihi bir yolculuğa çıkıyor. Osmanlı devletinin habercisi olan çınar ağaçları ilgi görüyor.
Ağacın hikayesinden bahseden Alaattin Yılmaz, Taraklı’nın fetih tarihine ve Osmanlı Devleti’nin kurulduğu tarihe göre geleneğe uygun olarak dikilen ilk çınar ağaçlarından biri olduğunu söyledi.


Yılmaz, “Osmanlı Devleti’nin kurucusu Osman Bey, Şeyh Edebali’nin dergahında misafir kaldığı bir gece, bir rüya görür. Bu rüyada Şeyh Edebali’nin bağrından doğan bir ay ışıklar saçarak Osman Bey’in göğsüne batar ve orada bir çınar ağacı oluşur. Bu çınar ağacı sonradan ulu bir çınar olur. Sabah bu rüya Şeyh Edebali’ye anlatıldığında, Şeyh Edebali, Osman Bey’e Osmanlı Devleti’nin kuracağının haberini verir ve soyundan gelenlerin de bütün dünyaya hükmedeceğini söyler. Bu rüyadan sonra çınar ağacı Osmanlı Devleti’nin otoritesinin ve düzeninin sembolü olmuş, Osmanlı akıncıları fethettikleri yerlere çınar ağacı dikmişler. Bu çınar ağacı da Osman Bey’in Taraklı’yı fethettikten sonra diktiği ağaç olarak rivayet edilir" dedi.