Geçtiğimiz hafta Bakanlık tarafından onaylanan Kamu yararı kararı ile Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kamulaştırma çalışmaları başlayacak.

Ferizli İlçesi, Abdürrezzak, Seyifler, Tokat ve Doğancı Mahalleri arazileri üzerinde; toplam 530 ha alan üzerinde kurulan Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sanayi Bölgeleri Genel Müdürlüğünün 18.10.2019 tarihi ile kuruluş protokolü onaylanarak, tüzel kişiliğe kavuşmuştu.

Çalışmaların ardından 1 Şubat itibariyle onaylanan kamu yararı kararı ile kamulaştırma çalışmaları Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü tarafından yürütülecek.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan SATSO Meclis Başkanı ve Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Talip Kuriş OSB çalışmaları hakkında bilgi vererek; “Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB ile ilgili Kamulaştırma kapsamında ön çalışmalar tamamlanarak, Kamu Yararı Kararı onaylandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız tarafından kamu yararı kararının kısa zamanda çıkarılarak kamulaştırmanın başlayacak olması memnuniyet vericidir. 2017 yılında kurulma çalışmalarına başlanan Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas Organize Sanayi Bölgemizin kamulaştırma çalışmalarının yaklaşık iki yılda tamamlanmasını ön görüyoruz" diye konuştu.

Başkan Kuriş; "Bu çalışmalarla birlikte altyapı çalışmaları ve inşaat sürecine de geçilerek ciddi bir aşama kaydetmiş olacağız. Ferizli Otomotiv ve Metal İhtisas OSB’nin, üretime geçmesi ile birlikte yaklaşık 15 bin istihdam sağlaması ve tam kapasiteye ulaştığında da Sakarya ekonomisine 1milyar dolarlık katma değer sağlaması hedefleniyor” ifadelerini kullandı.