AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz ile AK Parti Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu, Çiğdem Atabak ve MHP Milletvekili Muhammet Levent Bülbül, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ü ziyaret etti. Ziyarette milletvekilleri, Sakarya’ya yapılacak olan bin yataklı hastane ve yeni adliye binasıyla ilgili görüş alış verişinde bulundu.

Ziyaretle ilgili açıklama yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Biz siyaseti amaç değil araç olarak görüyoruz. Milletimize ve memleketimize hizmet etme aracı. Siyaset yaparken eksiklerimiz olsa da bu niyetimiz hiç değişmedi ve de hiç değişmeyecek.

Sakarya'mız daha güzel olsun diye hep hedefler koyduk. Birlik ve beraberlik içinde o hedefleri yakalamak için de gece gündüz çalıştık. Belirlediğimiz amaçlara ulaştıkça da hep yeni hedefler koyduk ve yeni heyecanlara yelken açtık.

Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte önce Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ile Sakarya için yapılacak yatırımları uzun uzun konuşma ve değerlendirme imkânı bulduk. En ufak bir soru işareti kalmasın ve dolayısıyla en doğrusunu yapalım diye meseleye adam akıllı yoğunlaştık ve konuya dair net bir yol haritası belirlemiş olduk.

En son ki iki yatırım hedefimizden biri 1.000 yataklı hastane ise biri de Yeni Adliye binası idi. Hastane konusunda iş zaten bir noktaya geldi. Adiye binası konusunda da büyük bir mesafe kat etmiş olduk. Bu kapsamda; Yeni adliye binası yatırım planına alındı. 2021 yılı için gerekli ödenek ayrıldı. Gerekli ödenek ayrıldığı için çok kısa süre sonra ihale günü de verilmiş olacak” dedi.

“On kat daha büyüğünü yapıyoruz”

Yeni adliye binasının da 10 kat büyüğünün inşa edileceğini dile getiren Yavuz, “Mevcut adliye binası yaklaşık 10 bin metrekare iken yeni adliye binamız inşallah yaklaşık 100 bin metrekare olacak ve Sakarya'nın bu anlamdaki ihtiyacı çok uzun yıllara sarih olacak şekilde karşılanmış olacak. Yaklaşık yarım milyar TL’yi bulacak yatırım değeriyle bu imkânı bize sağlayan başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bu konuda bizi çok iyi anlayan ve gereğini yapan Adalet Bakanımıza ve emeği geçen herkese teşekkürlerimizi arz ediyoruz. Hayırlı olsun” diye konuştu.