AK Parti Genel Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, halk oylaması çalışmaları kapsamında İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya’yı Adapazarı İlçe Başkanı Mustafa AK ile birlikte ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi alarak firma temsilcileriyle sohbet etti.  
 
Kaya İstihdam seferberliğini anlattı 
Ülke Genelinde başlatılan istihdam seferberliğiyle ilgili olarak ilimizdeki istihdam durumu hakkında İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya, Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’e 687 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Sakarya’da ilk 3 ayda 5 bin 800 kişi istihdam edildiğini belirterek şunları söyledi. Kaya “ 687. Sayılı KHK ile firmalarımızla görüşüp bize başvuran vatandaşlarımızı uygun pozisyonlarda iş başı yapmasını sağladık. Bu teşvik paketiyle ülke genelinde olduğu gibi ilimizdeki istihdama da büyük bir katkısı oldu. İş-Kur olarak bu yılki istihdam hedefimiz 15 bindi. Hedefimizin 3/1’ini 2017 Yılının ilk çeyreğinde gerçekleştirmiş olduk. Milli istihdam seferberliği dışında ilk 3 ayda 4 bin 950 kişi kurumumuz tarafından işe yerleştirildi.  İŞ-Kur olarak firmalara yönelikte kurum olarak desteklerimiz devam ediyor,  40 Milyon TL istihdamı arttırmak için işverenlere fonlarla destek sağladık” dedi.  


 
Çalışmaları yerinde inceledi  
İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya’nın istihdamla ilgili bilgileri vermesinin ardından Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, Hızırtepe’de yapımı devam eden İş-Kur’un yeni hizmet binasının inşaatında İl Müdürüyle birlikte incelemelerde bulundu. Tekin Kaya, Toplam 6 bin m2 bir alanda hizmet verecek olan İŞKUR, bir yıldan az bir sürede yeni merkezinde hizmet vereceğini söyledi.  
 
“Evet ülke istikrarına yapılan katkıdır” 
Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, çalışmalarla ilgili İş-Kur Müdürü Tekin Kaya ve görevli arkadaşları tebrik ederek şunları söyledi. Üstün “Milli İstihdam Seferberliği ile ülkemizin dört bir yanında ilgili kurumlarımız aracılığıyla vatandaşlarımız kendilerine uygun işlere yerleştiriliyor. Ülkemizin kalkınması için istikrarlı bir şekilde ilerlememiz gerekiyor. Bunun için önümüzdeki halk oylamasında vatandaşlarımız evet diyerek ülkemizin istikrarına katkı yapacaklarından eminim” dedi.
  
İş-Kur İl Müdürü Tekin Kaya ziyaretlerinden dolayı Milletvekili Ayhan Sefer Üstün’e teşekkür ederek 18-20 Mayıs tarihlerinde Şehir merkezinde düzenlenecek olan 120 firmanın katılacağı istihdam fuarına davet etti.