Olay, Karasu ilçesi İncilli Mahallesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, gece saatlerinde Aziz Çabuk’un işlettiği marketin önüne gelen hırsız, önce bir kaç tur atarak çevreyi kolaçan etti. Sonrasında marketin kapısına gelen hırsız, elindeki levye ile marketin kapısını açmaya çalıştı. Güvenlik kameralarına aldırış etmeyen hırsız, başkasını görünce olay yerinden koşarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, konuyla ilgili inceleme başlatırken marketin soyulmaya çalışması an be an güvenlik kamerasına yansıdı. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, hırsızın marketin önüne gelişi, etrafta dolaşması, marketin kapısını levye ile zorlaması ve daha sonrasında ise başkasını görünce olay yerinden kaçması yer alıyor. Dükkanına gelen iş yeri sahibi ise kapının zorlandığını görmesi sonrasında güvenlik kameralarını izlediğini daha sonrasında yaşananları sosyal medyada paylaştığını dile getirdi.

"Kameralar 24 saat çalışıyor"
İş yerini açmaya geldiğinde kapının zorlandığını gören Aziz Çabuk,
“Dün sabah iş yerimi açmaya geldim. İş yerimi açtıntan sonra sonra yandaki kapı kilidinin zorlandığını gördüm. Sonrasında kameraları incelediğimde gece saat 04.00 civarında bir şahsın buralarda gezdiğini ve etrafı kolaçan ettiğini fark ettim. Görüntülerde şahsın kapıyı levye ile zorladığını gördüm. Tam o sırada sesler gelince şahıs hızla uzaklaşmış. Şahsı tanıyabilir miyim diye görüntüleri inceledim fakat çıkartamadım. Ne diyeyim, Allah bildiği gibi yapsın. Burada alarm var, kameralarda çifte güvenlik var. Kameralar 24 saat çalışıyor, vallahi cesaretliymiş. Buradan tavsiyem, bizimle uğraşmasın. Emniyete henüz suç duyurusunda bulunmadım ama bulunacağım. Zaten görüntüleri izledikten sonra görüntüleri sosyal medyada paylaştım. Beni birkaç arkadaş daha aradı. Aynı gece yine iş yerlerine girmeye çalışmışlar, sanırım aynı kişiler. Bu olaydan birkaç akşam önce yine bir hırsızlık olayı oldu. Burada bir av bayiine girmişler. Son zamanlarda hırsızlık olayları artmış. O saatte lokanta açık, yan tarafta fırın açık. O arada girmeye cesaret ediyor. Nasıl gözü dönmüşse artık arkadaşın” diye konuştu.

"Aynı yerde 2-3 defa dolaşmış"
Kendisini gördüğü zaman hırsızın kaçtığını söyleyen lokanta işletmecisi Nuri Kara ise,
“Saat 03.30 sıralarında lokantaya çorba çıkarmaya geldim. O sırada fırında bir işim vardı. Lokantadan dışarı çıktım ve tekrar geri döndüm. O zaman zarfında hırsız beni görerek aşağı doğru kaçtı. Lokantaya geldiğimde o şahsa benzeyen bir kişi bankta oturuyordu. Beni gördü. Bir ara dükkanın önündeki bankta otururken benim yanımdan telefon ile konuşarak geçti. Yani 2-3 defa aynı yerde dolaştı, daha sonda olaya teşebbüs etmiş. Ben kendisini görmedim fakat o beni gördüğü için kaçtı” ifadelerini kullandı.