Trabzon'un Yomra ilçesinde yaşayan ve altı kardeşten üçüncüsü olan 14 yaşındaki Ramazan Can, eski bir bisikleti motorsuz motosiklete dönüştürdü. Küçüklüğünden beri motosikletinin olmasını ve Kenan Sofuoğlu ile motor kullanma hayali kuran küçük Can’ın hayali gerçek oldu. 
AK Parti Sakarya Milletvekili ve Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, küçük Ramazan’ı Akyazı ilçesinde bulunan piste davet ederek onunla birlikte motor kullandı.


Hayatında ilk kez motor kullanan Ramazan’a, Sofuoğlu sürpriz yaparak motosiklet hediye etti. Uzak bir yoldan sadece Kenan Sofuoğlu’yla motor kullanmak için gelen Ramazan kendisine hediye edilen motoru görünce büyük sevinç yaşadı. 
Küçük Ramazan’ın sadece kendisiyle motor kullanmak için Akyazı'ya geldiğini söyleyen Kenan Sofuoğlu, hediye edilen motordan haberinin olmadığını dile getirerek, “Geçen hafta ben meclisteyken birkaç milletvekili bana Ramazan ile alakalı çıkan haberi gösterdiklerinde ilk defa orada gördüm ve bisikletine yaptığı tasarımını çok beğendim. Bisikleti de eski görünce aklımdan Ramazan’a bir tane bisiklet mi hediye alsam dedim. Sonra ise  ailesine ulaşarak  Akyazı'ya çağırıp motosiklete bindirmek istedim. Daha önce hiç motor kullanmamış. Markamıza, Ramazan kardeşimize bir motosiklet hediye eder misiniz dedim. Onlar da beni kırmadılar ve hemen motosikletini gönderdiler. Ramazan’ın haberi yoktu ve çok sevindi" dedi.


Ramazan’ı gelecek yıldaki elemelere davet etmek istediğini belirten Sofuoğlu, “Ben birçok kişiyi motosiklete bindirdim ve piste çıktığımın daha birinci turunda çığlıklar başlar ve lütfen beni indir diye yalvarırlar. 2-3 tur atmama rağmen Ramazan’dan çıt çıkmadı ve 3. turda sordum 'korktun mu hiç' diye o da 'hayır abi devam' dedi ve tur atmaya devam ettik. Ardından 'hiç motosiklet kullandın mı?' dediğimde 'hiç kullanmadım' dedi. Sonra kendisine hediye motosikleti verdik. Ramazan hiç tereddüt etmeden motoru başarıyla kullandı. Çok becerikli ve soğukkanlı. Güzel projelerimiz var. İnşallah ileride Ramazan’ı da bu projeye dahil etmek istiyorum. Önümüzdeki yıl inşallah Türkiye’de ki yapacağım elemelere Ramazan’ı davet edeceğim" diye konuştu.


Hayalinin gerçek olmasına sevinen ve motor sahibi olan Ramazan Can, “Küçüklüğümden beri çok istiyordum motora binmeyi, sürmeyi ve benim olmasını. Yapabileceğimi düşündüm ve yaptım. Şimdi de gerçek bir motorum oldu. Motosiklet hediye edilmesi bana sürpriz oldu. Motoru bana verenlere çok teşekkür ederim. Hayallerim gerçekleşti" dedi.