Yılda iki kez düzenlenen Müşterek Meslek Komitesi Toplantısı’nın 2021 yılı son toplantısı, SATSO Meclis Başkanı Talip Kuriş ve Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ moderatörlüğünde gerçekleşti.
Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) bünyesinde çalışmalar yürüten Meslek Komitelerinin sorunlarının, bu sorunlara yönelik çözüm önerilerinin görüşülerek değerlendirildiği ve sektör temsilcilerinin birbirlerinin sorunları hakkında fikir sahibi olarak dayanışmanın amaçlandığı toplantıya her iki başkanın yanı sıra Yönetim Kurulu Üyeleri, 34 Meslek Komitesinin Temsilcisi iştirak etti. 
Toplantının açılışını gerçekleştiren Meclis Başkanı Talip Kuriş, SATSO olarak, hep birlikte şehrin üretimi ve istihdamı adına, ortak aklı ön plana çıkaran çalışmalar yapmaya gayret ettiklerini söyledi.


Kuriş, “Meslek Komitelerin olarak buradaki tek görevimiz, mesleki gelişim, sektörel konular ve meslektaşlarımızı temsil değildir. Aynı zamanda bu şehrin tüm konularından, çözüm bekleyen hususlarından iş dünyası temsilcileri olarak bizler de mesulüz. Bu şehrin tarım alanında gelişimi, turizm değerlerinin tanıtımı korunması ve gelişmesi, eğitimi, yaşam standartları, sosyokültürel altyapısı gibi her konuda görüşleriniz çok değerli. Bu anlamda, Meslek Komitelerimizin; bölgemizde tespit edilen sorunları ve çözüm önerilerini kendi meslek komite toplantılarında görüşerek karar almalarını ve bu kararların yönetim kurulumuza iletilmesini, çok önemli buluyoruz. Meslek komitelerimizin yönlendirmeleri Yönetim Kurulumuzun çalışmalarına önemli ölçüde yardımcı olmaktadır. Hep birlikte bu şehir için çalışmaya devam edelim, sizlerin çözülen sorunu demek Sakarya’nın kazanması gelişmesi demektir” dedi.


Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ ise, “Üyelerimize, Sakarya iş dünyasına ve şehrimize faydalı olmak için yönetim olarak sürekli çalışıyoruz. Her bir üyemiz sektörel sorunlar veya şehirle ilgili her problemde 24 saat Oda yönetimine ulaşabilir. Her türlü problemde üyelerimizin yanındayız. Komite toplantılarının düzenli yapılması bu Odanın işleyişi için çok önemli. Komitelerimizin aldıkları karar doğrultusunda bizler çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Akredite olarak ve A kalitede bir oda konumuna ulaşmak için çalışıyoruz. Bu yolda komitelerimize düşen görevler de var. Sektörünüzün sorunlarını çözmek, yeni fikirler geliştirmek için sizlerden daha çok çalışmalar bekliyoruz. Akredite olma yolunda komitelerimizin hesaplanacak puanları çok önemli” ifadelerini kullandı.
Açılış konuşmalarının ardından Meslek Komitesi Temsilcileri sektörlerine yönelik konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.