Kentsel Dönüşüm Projesi hakkında gelinen son nokta ile ilgili Üstün’ü bilgilendiren Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk, depreme dayanıklı binalar yaptıklarını, 9 etaptan oluşan projenin birinci etabının bitme noktasına geldiğini ve 18 ay sürmesi gereken projeyi 8 buçuk ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak 12 blok 280 daireyi bitiriyor olmanın haklı gururunu yaşadıklarını belirtti. Proje hakkında değerlendirmelerde bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Adayı Ayhan Sefer Üstün; “Kentsel dönüşüm projeleri AK Partimizin önemli projelerinden bir tanesi. Bunu çok önceden başlatmış olmamıza rağmen bu zamana kadar yeterli verim alamamıştık. Şu anda Erenler Belediyemizin halkla bütünleşerek ve desteğini alarak yürüttüğü bir projenin önünde yer alıyoruz. Görüldüğü gibi Proje önemli bir şekilde hayat bulmuş, binalar yükselmiş, artık daireler teslim edilecek noktaya yaklaşmış durumda. Güzel ve pırıltı bir çalışma görüyoruz. İnşallah başladığı gibi devamı gelecektir ve sonunun da güzel sonuçlanarak bittiğini hep birlikte göreceğiz. Bu çerçevede başta Erenler Belediye Başkanımız Cavit Öztürk’ü, ekibini ve Bakanlıkta bu konuda destek olan değerli bürokratlarımızı, Bakanımızı, Hükümetimizi bir kez daha tebrik ediyor teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Hükumetin bu konuda aldığı kararlara değinen Üstün; “Şehirlerimizin yaşanabilir şehirler olarak ortaya çıkmasına çok önem veriyoruz. Bu konuya ne kadar önem verdiğimizi gösteren bir hamle olarak şehirlerden, çevreden ve kültürden sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı adında yeni bir Genel Başkanlık daha kurduk. Bugün burada şehrin dönüşüyor olmasını görmekten de son derece memnunuz. Çünkü Erenler bizim kalemiz dediğimiz, çok önem verdiğimiz bir ilçemiz. Erenlenler'i ilçe yapan da, beldeden ilçeye dönüştüren de AK Parti siyaseti ve hükümetidir. Şimdi ilçemizi daha güzel modern bir kente dönüştürme çabası içerisindeyiz bu çabayı gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Halkın Kentsel Dönüşüme olan güvenine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Adayı Ayhan Sefer Üstün; “Halkımızda bu manada bu projeye destek veriyor. Onları da tebrik ediyorum çünkü bu projelerde halk desteği olmasa ilerlemeniz mümkün değil. Hem vatandaşımıza hem Erenlerimize hem Sakarya’mıza hayırlı olsun diyorum. Yerel yönetimle hükümetin birlikte aynı şekilde çalışması çok önemli. Birlikten bereket doğuyor. Bu bereketi de burada görüyoruz. Halkımız da bunu bu seçimlerde değerlendirecektir diye düşünüyorum” dedi. /İHA