Edinilen bilgilere göre 61 yaşındaki A.K. isimli kadını telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtan kişiler, A.K.'ye kimliğinin FETÖ üyeleri tarafından kullanıldığını ve suça karıştığını söyledi. Kendisinin sözde suçtan kurtulması için asıl suçlulara operasyon düzenleyeceklerini ifade eden şahıslar, operasyonun çok gizli olduğunu ve polis dahil kimseye söylememesi konusunda A.K.'ye uyarılarda bulundu. Yaklaşık 7 saat süren telefon görüşmesi sonucu A.K.'den verdikleri hesap numarasına 42 bin TL yatırmasını isteyen şahıslar daha sonra 160 bin TL değerindeki döviz ve altını ise Serdivan'da ayarladıkları buluşma nokrasına getirmesini istedi.

Toplamda 202 bin TL dolandırıldığını anlayan yaşlı kadın soluğu emniyette aldı. Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince telefon dolandırıcılığını gerçekleştiren şahısları yakalamak için hemen çalışma başlatıldı. Ekiplerin çalışmaları sonucu şüphelilerin kullandığı 2 farklı ticari taksi tespit edilirken, telefonla görüşmeyi yapan ve paraları almaya gelen toplam 8 şüphelinin kimlikleri tespit edildi.

Çalışmalarını derinleştiren Sakarya Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin A.K.'den dolandırdıkları paraları İstanbul'da bir kafede toplanarak paylaştığı görüntülere ulaştı.

Şüphelilerin yakalanması için hemen harekete geçen ekipler, İstanbul'da 5 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonda 8 şüpheli kıskıvrak yakalanırken, şüpheliler Sakarya'ya getirildi. Şüphelilerin emniyetteki sorgularında daha önce de İzmir'de yine aynı yöntemle toplamda 250 bin TL dolandırıcılık yaptıkları ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 8 kişiden 4'ünün tutuklanarak cezaevine gönderildiği çğrenildi. / MedyaDetay