Vali Çetin Oktay Kaldırım, Hendek ilçesinde bulunan havai fişek fabrikasında meydana gelen patlamanın üçüncü gününde son gelişmeleri değerlendirdi.
Çalışmaların devam ettiğini söyleyen Vali Kaldırım, adli sürecin devam ettiğini uzmanların çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.
Vali Kaldırım, "Patlama, Cuma günü saat 11:15 sularında meydana geldi. Ekiplerimiz halen sahadalar ve çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar. Patlamanın olduğu andan itibaren biz dahil tüm ekiplerimiz buraya intikal ettik. Çalışmalara başladılar, şu ana kadar sahada bin 97 AFAD, UMKE, Arama ve Kurtarma, sağlık, itfaiye, jandarma kriminal ve diğer ilgili birimler çalışmalar yaptılar. 190 araç da şu anda sahada. 4 tane arama kurtarma ve kadavra köpeği ekiplerle çalışma yapıyor. Bir yandan da Başsavcılığımız tarafından yürütülen adli süreç devam ediyor. Onların görevlendirdiği bilirkişiler ve gerekli uzmanlar burada çalışmalarını sürdürüyor. 4 vatandaşımız vefat etti. İkisini dün defnettik ve aile ziyaretleri yaptık. Diğer iki kişinin de kimlik tespitleri yapıldı. Onların da ailelerine teslim edilmesi için Başsavcılığımız süreci yürütüyor. Kayıp olan 3 tane vatandaşımız var. Olay yerinden alınan numuneler Adli Tıpa gönderildi, oradan da bugün sonuç bekliyoruz. Gelecek sonuca göre de bir değerlendirme yapacağız” dedi.