Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk’ün şehit edilmesiyle ilgili dava nedeniyle Mardin’e giden Ali Haydar Safitürk, kardeşini, dönemin emniyet amiri Mustafa Hakan Kutluay’ın öldürttüğünü ileri sürdü. 
Safitürk, “Kardeşimin şehit edildiği gün kamuoyuna ilan edilen ‘Yazı işleri müdürü katildir ve yanındaki elemanlar, memurlar bu işi yapmıştır’ ibaresi tamamen boş çıktı. İçeride olayla bağlantısı tespit edilemeyen fakat terör örgütü mensubu olan bir kişinin bulunduğu iddiası da bizi tatmin etmemiştir. İki kez müebbet alan bu kişinin olayla bağlantısını mahkeme bulamamıştır” dedi.
Bu yargılama sonucunda, olayı dönemin emniyet amirinin yaptığı yönünde sağlam deliller bulunduğunu ileri süren Ali Haydar Safitürk, "Şöyle ki; emniyet amiri, inceleme yaptırmadan yarım saat sonra olay yerini yıkamış, silmiş ve kaymakamlık makamını tertemiz temizlemiştir. Kendisinin bu patlamayı organize ettiğinin birinci göstergesidir. Daha sonra yargılama sürecinde kaymakamla görüşen son kişinin emniyet amirinin arkadaşı ve zamanın kapatılan Derik Dershanesinin sahibinin olması, kaymakamla olan bu görüşmeyi ayarlayan kişinin Emniyet Amiri Mustafa Hakan Kutluay olması, bu patlamayı yapan kişinin emniyet amirinin olduğunun en büyük göstergesidir.
Bunların haricinde yargılama sürecinde gerek Derik Asliye Mahkemesi’nde gerek 3. Ağır Ceza Mahkemesinde tanık olan 3 tane polis memurunun ifadelerinde, olayı emniyet amirinin yaptığı resmen mevcuttur. Mahkemede kararları mevcuttur. Dolayısıyla biz bu olayın failinin emniyet amiri olduğunu düşünmekteyiz. Yargılamanın bunun üzerinden yapılması gerektiğine inanmaktayız. Bu olayı emniyet amirinin yapmış olduğunun her türlü belgesi mahkemenin elindedir. Fakat bir türlü bu emniyet amirinin yargılanmıyor olması, hatta o gün komiser hükmünde olan Mustafa Hakan Kutluay’ın bugün emniyet müdürü rütbelerine terfi edip Kayseri gibi Türkiye’mizin güzide bir kentinde asayişten sorumlu emniyet müdürü olarak çalışması, şehidimizin kanına da bizim kanımıza da ve duyduktan sonra bütün ülkenin kanına dokunacak olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.
Emniyet amirinin FETÖ’cü olduğuna kendisinin de inandığını vurgulayan Safitürk, "Mardin Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada bütün tanıklar, kendisinin FETÖ’cü olduğunu söylemişlerdir” dedi. 
Dönemin Mardin Valisi Mustafa Yaman’ın rahmetli kaymakama olaydan bir gün önce ‘Yarın sana MİT, polis ve jandarma istihbaratından almış olduğumuz sağlam verilere göre bombalı saldırı yapılacak, tedbirini al’ gibi bir mesajı olduğunu söyleyen ağabey Safitürk, “Kaymakam da kendisine teşekkür ederek gerekli önemleri alacağını, kendisinin rahat olması gerektiğini söylemiş, bu mesaj mahkeme kayıtlarında vardır.
Daha sonra rahmetli kaymakamın Kızıltepe Hastanesindeki durumu tüm görgü tanığı doktorların ifadesine göre şehit olacak kadar ağır değildi. Sağlık camiasının kontrolünde, valinin baskısıyla Gaziantep’teki bir hastaneye sevki yapıldı. Bunların hepsi mahkeme kayıtlarıyla sabittir.
Çocuğumuzun Gaziantep’te kasten, doktorlar tarafından vücudunun çeşitli yerlerinden kesilerek öldürülmüş olduğu mahkeme kararlarıyla sabittir. Bu sevki günün Valisi Mustafa Yaman yaptırmıştır. Kızıltepe’deki doktorların tamamının ve Antep’teki hastanenin ve ameliyatı yapan doktorların ifadesine göre, çocuğumuz Antep’te kasten doktorlar tarafından şehit edilmiştir” diye konuştu.