Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu tarafından Karasu’ya yeni bir yaşam alanı müjdesi verilmiş, proje belirleme, onay ve ihale aşamaları derhal başlatılmıştı. Çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağı duyurulan projenin 1 Ağustos Cumartesi günü hizmete alınacağını açıklayan Başkan Toçoğlu, saat 19.00’da gerçekleşecek açılışa tüm vatandaşları davet etti.

Mavi bayrak ve turizme katkı

Toçoğlu, “Sakarya’da yeşile dönük adımlarımıza ve yeni yaşam alanları oluşturma konusunda hayata geçirdiğimiz hizmetlerimize her geçen gün bir yenisini daha ekliyoruz. Sıklıkla ifade ediyoruz; yüzlerin güldüğü, çocukların ayaklarının toprağa bastığı bir şehirleşmeden yanayız. Bu anlamda şehrimizin zenginliklerini çok iyi değerlendiriyoruz. Karasu sahillerini mavi bayrakla buluşturma ve şehrimiz turizm potansiyeline katkı sunmak için bu amaçla yeni bir yaşam alanı projesi başlatmıştık. Hamdolsun çalışmalarımız sonlandı” diye konuştu.

“Sosyal donatıları yüksek”

Başkan Zeki Toçoğlu açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı; “Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nde yola çıkarken sahillerin yalnızca denize girilebilen tek amaçlı alanlar olmaması gerektiğini savunduk. Bu bölgelerde hemşerilerimiz aileleri ile zaman geçirebilecek, sosyal donatıları yüksek alanlara kavuşmalıydı. İşte tamamladığımız proje tam da bu amaca hizmet edecek bir tamamlayıcılığa sahip. Hemşerilerimiz hem denizin hem de yeni yaşam alanının keyfini çıkaracak. Karasu ve şehrimize hayırlı olsun.”

“Kuzeye modern sahiller”

25 bin metrekarelik alanda inşa edilen Karasu Sahil Parkı ve Rekreasyon Projesi’nde; kafeterya, yürüyüş yolları, plaj futbol ve voleybol sahaları, dinlenme alanları, oyun grupları, amfi tiyatro, seyir terası ile duş alma alanları bulunuyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı sahil parka ulaşımı sağlayan Karasu Sahil Caddesi’nde gerekli yenilemeleri de tamamladı. Arter yenilenen asfaltı ve çevre düzenlemeleri ile yeni yüzüne kavuşturuldu. Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘kuzeye modern sahiller’ hedefiyle tamamlanan projenin ardından Karaboğaz ve Kaynarca sahilleri için de yeni projeler inşa edilecek.